Runderstoofpot a la Renske

Een recept wat ik zelf in elkaar geflanst heb. Eigenlijk meer om de groenten in de koelkast op te maken. Het is een overheerlijk recept geworden. Erg lekker met zuurkool en andere stamppotten.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
1½ kilo runder suddervlees, in blokjes gesneden
1 rode of gele paprika, in blokjes gesneden
8 tomaten, in stukjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
8-10 grote champignons, in vieren gesneden
6-8 grote bosuitjes, in plakjes gesneden
1 eetlepel bloem
2 eetlepels boter
1 eetlepel olie
2½ eetlepels tomaten ketchup
scheutje sojasaus
½ eetlepel rozemarijn
1 eetlepel bonenkruid
1 theelepel versgemalen nootmuskaat
1 flinke theelepel paprikapoeder
1 bouillonblokje
500 ml water
150 ml rode wijn
1½ eetlepel maïzena + 1 eetlepel water
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 120 minuten
Verder nog nodig: grote braadpan

Bereiding:
Snijd het rundervlees in blokjes.
Maak de groenten schoon en snijd ze in blokjes of stukjes.
Doe de boter en olie in de braadpan en bak het vlees aan.
Voeg dan de bloem toe en laat het vlees nog iets bruin worden.
Voeg dan alle groenten toe en vermeng alles goed door elkaar.
Voeg alle kruiden toe, behalve het zout en de peper.
Voeg het water met het bouillonblokje er bij en roer alles goed door elkaar.
Breng alles even aan de kook en voeg dan de rode wijn toe.
Zet het vuur laag en laat alles voor 120 minuten zachtjes pruttelen.
Controleer na 2 uur of het vlees gaar is.
Meng de maïzena met het water en voeg dat aan de stoofpot toe.
Proef de stoofpot en maak het eventueel af met wat zout en peper.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.