De stamppottentijd is weer aangebroken en behalve gehaktballen en andere soorten vlees kun je ook dit recept maken. Het is een makkelijk recept om te maken. Ik had de runderreepjes zo gekocht in de supermarkt, dat scheelt weer wat tijd qua voorbereiding. Dit recept is precies op tijd klaar als de stamppot ook klaar is. Het smaakt trouwens erg lekker bij spruiten en boerenkool.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
350 gram runderreepjes, zo gekocht in de supermarkt
4 tomaten, ontzaad en fijngehakt
2 uien, grof gesnipperd
1 eetlepel kappertjes
4 grote champignons, in plakjes gesneden
½ eetlepel gedroogde bonenkruid
1-2 theelepeltjes paprikapoeder
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel citroensap
een scheutjes witte wijn
1 eetlepel suiker
een knijp tomatenketchup
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie om in te bakken
Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Verder nog nodig: braadpan of hapjespan
Bereiding:
Doe wat olie in de braadpan of hapjespan en roerbak hierin het vlees.
Voeg na 5 minuten de ui en de champignons toe en roer alles even goed doorelkaar
Voeg na 10 minuten de tomaten erbij en alle kruiden.
Breng alles aan de kook en roer alles even goed doorelkaar en zet dan het vuur lager, maar zorg er wel voor dat het blijft pruttelen.
Leg de deksel op de pan en laat het zo 20-30 minuten zachtjes gaar worden.
Controleer na 20-30 minuten of de runderreepjes zacht zijn geworden, zo niet laat het dan nog 5 tot 10 minuten langer pruttelen.
Zet het vuur uit en serveer de reepjes samen met een stamppot.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl