Runderhachee is een heerlijk recept. Ik maak het geregeld, vooral als het kouder begint te worden. Dit gerecht is heerlijk bij stamppotgerechten, zoals zuurkool, boerenkool enz. Je kunt dit natuurlijk ook met kip of kalkoenvlees maken.
voor 4 personen
Ingrediënten:
400 gram rundervlees
400 gram uien
30 gram boter of olie
2 theelepels maïzena
2 kleine laurierbladeren
2 kruidnagels of ½ theelepel kruidnagelpoeder
½ theelepel azijn of citroensap
1 eetlepel tomatenketchup of 2 tomaten, in blokjes gesneden
½ theelepel nootmuskaat
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel tijm
450 ml water
scheutje glutenvrije ketjap of 1 bouillonblokje
zout en peper naar smaak
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35-45 minuten
Verder nog nodig: braadpan of hapjespan
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de uien in ringen en fruit deze in de boter of olie totdat ze beginnen te kleuren.
Voeg dan het vlees toe en laat het even mee fruiten.
Doe in het water, de ketjap en de maïzena en roer dit goed door elkaar en giet het bij het ui-vleesmengsel.
Breng al roerende aan de kook.
Voeg dan alle kruiden toe en de tomatenketchup of de gesneden tomaten.
Temper de warmtebron en laat de hachee met het deksel op de pan gedurende 35 tot 45 minuten zachtjes stoven.
Schep regelmatig om. Voeg als laatste het zout en peper toe en verwijder de laurierbladeren en de kruidnagels.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
in ketjap zitten tarwegluten
De glutenvrije ketjap valt onder de codex en is geschikt voor mensen met coeliakie. Het is niet geschikt voor mensen met een tarweallergie.
In het recept wordt slechts een scheutje gebruikt, dat is dus echt weinig. Wil je dat niet gebruiken, gebruik dan een bouillonblokje.
Op de site van de Nederlandse Coeliakievereniging is een test over diverse sojasauzen/ketjapsauzen te lezen. Je moet helaas wel lid zijn om dit pdf-stuk te kunnen lezen.