Runderhachee

Dit is een heerlijk recept. Ik maak het geregeld, vooral als het kouder begint te worden. Dit gerecht is heerlijk bij stamppotgerechten, zoals zuurkool, boerenkool enz. Je kunt dit natuurlijk ook met kip of kalkoenvlees maken.

voor 4 personen

Ingrediënten:
400 gram rundervlees
400 gram uien
30 gram boter of olie
2 theelepels maïzena
2 kleine laurierbladeren
2 kruidnagels of ½ theelepel kruidnagelpoeder
½ theelepel azijn of citroensap
1 eetlepel tomatenketchup of 2 tomaten, in blokjes gesneden
½ theelepel nootmuskaat
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel tijm
450 ml water
scheutje ketjap of 1 bouillonblokje
zout en peper naar smaak

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35-45 minuten
Verder nog nodig: braadpan of hapjespan

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de uien in ringen en fruit deze in de boter of olie totdat ze beginnen te kleuren.
Voeg dan het vlees toe en laat het even mee fruiten.
Doe in het water, de ketjap en de maïzena en roer dit goed door elkaar en giet het bij het ui-vleesmengsel.
Breng al roerende aan de kook.
Voeg dan alle kruiden toe en de tomatenketchup of de gesneden tomaten.
Temper de warmtebron en laat de hachee met het deksel op de pan gedurende 35 tot 45 minuten zachtjes stoven.
Schep regelmatig om. Voeg als laatste het zout en peper toe en verwijder de laurierbladeren en de kruidnagels.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.