Rundergehakt met tacokruiden

Rundergehakt met tacokruiden is een makkelijk recept om te maken. Het is ook een pittig gerecht. Dat komt voornamelijk door de jalapeñopeper en de tacokruidenmix (klik).
Samen met de pittige tortillasaus (klik) en de geraspte kaas én de groenten (tomaten en rucola) heb je een complete maaltijd.
Ik heb trouwens voor dit recept de pittige tortillasaus met de staafmixer fijngemalen.

Dit gehakt eet je met tacoschelpen samen met de tomaten/rucola en de saus.
Ik had deze niet in huis en weet ook niet bij welke supermarkten bij mijn in de buurt je de glutenvrije tacoschelpen kan kopen. Daarom heb ik glutenvrije tortilla’s gebruik.
Deze zijn vergeleken met de taco’s onhandig in gebruik. Het lukt wel, maar met tacoschelpen gaat het makkelijker.

De combinatie van rundergehakt met de tacokruiden en de pittige tortillasaus en de groenten is zeer geslaagd. Het heeft mij goed gesmaakt. Het is lekker pittig.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
1 groene jalapeñopeper, fijngehakt
1 paprika (kleur maakt niet uit)
1 ui, grof gesnipperd
2 theelepels tacokruidenmix (klik)
sap van 1 citroen
zout naar smaak
olie om te bakken

Verder nog nodig:
2-3 tomaten, in grote stukjes gesneden
rucolasla
pittige tortillasaus (klik)
geraspte extra belegen kaas
glutenvrije tacoschelpen (Santa Maria of Amaizin organic zijn glutenvrij) of glutenvrije tortilla’s

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: braadpan, staafmixer (als je de pittige tortillasaus wil fijnmalen)

Bereiding:
Fruit de ui, jalapeñopeper en de paprika in wat olie.
Zodra de ui glazig begint te worden voeg je het gehakt erbij.
Bak het gehakt aan, zodra deze bruin wordt voeg je de tacokruidenmix en de citroensap toe.
Zet het vuur wat lager en roer het gehakt af en toe doorelkaar.
Laat het voor ongeveer 15 minuten het gehakt pruttelen.
Zet het vuur uit.

Pak nu wat glutenvrije tortilla’s en schep hierop wat rundergehakt.
Strooi er geraspte kaas op en tomaten en rucola sla.
Schep er nog wat pittige tortillasaus over en probeer de tortilla op te rollen.
Schep nog wat extra saus op de tortilla rol en weinig geraspte kaas.
Serveer direct.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.