Rundergehakt met doperwten

Dit is van oorsprong een Indiaans recept, alleen wordt er een ander soort vlees gebruikt. Ik heb hier en daar het recept aangepast. Het is een simpel en makkelijk recept om te maken. Het is licht pittig van smaak. Het smaakt dan ook erg goed. Lekker met rijst of noedels.

voor 4 personen

Ingrediënten:
450-500 gram rundergehakt
200 gram tomaten, in kleine blokjes gesneden
4 eetlepels kokosmelk
4 eetlepels citroensap
150 gram doperwten, diepvries of vers
4 eetlepels olie
1 ui, gesnipperd
1 knoflook, geraspt
2 theelepels gemalen gemberpoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
¼ theelepel gemalen kurkuma
¼ theelepel gemalen kaneel
¼ theelepel gemalen nootmuskaat
½ theelepel gemalen cayennepeper
250 ml water
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40-45 minuten
Verder nog nodig: braadpan of hapjespan

Bereiding:
Verhit de olie in een braadpan of hapjespan.
Voeg de ui, de knoflook en de gemberwortel toe en laat ze al roerend lichtbruin worden.
Voeg dan de andere kruiden erbij en roer alles 10 seconden door elkaar.
Roer de tomaten, de kokosmelk en 2 eetlepels citroensap erdoor en laat de tomaten op halfhoog vuur zacht worden.
Voeg het rundergehakt en zout naar smaak toe.
Bak het gehakt al roerend rul in ongeveer 2-3 minuten tijd.
Roer het water erdoor en breng alles aan de kook en laat het afgedekt op laag vuur voor ongeveer 30 minuten pruttelen.
Voeg als laatste het resterende citroensap en de doperwten toe.
Breng het gerecht weer tot aan de kook en dan weer zacht.
Laat het voor nog eens 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer dit met rijst of noedels.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.