Rozijnenbrioches

Dit zou ik eigenlijk gisteren maken, maar na mijn bezoek aan het Havenfestival en de Pre-Sail in IJmuiden was ik helemaal op toen ik thuis kwam. Daarom heb ik het recept vandaag gemaakt.

Rozijnenbrioches zijn kleine broodjes met rozijnen. Ik had geen kleine briochesvormpjes, daarom heb ik het gewoon in een muffinvorm gemaakt.
Ik heb ze 2 keer laten rijzen. Volgens het recept is dat niet nodig, maar omdat er iets anders in de oven stond had ik ze even laten staan.

Ik denk dat het daarom ook zo mooi gerezen is. Ze smaken ietsje naar gist, maar dat doet niets af aan de smaak. Ze smaken heerlijk. Warm zijn ze het lekkerste (lees vers). Als ze iets zijn afgekoeld zijn ze ietsje aan de droge kant. Met wat jam er op of boter, merk je daar weinig van. Een goed recept.

voor 12 stuks

Ingrediënten:
7 gram gedroogde gist
125 ml warm water
280 gram bloem
4 eieren
60 gram suiker
¼ theelepel zout
125 gram boter (op kamertemperatuur)
180 gram blanke rozijnen
1 ei
1 theelepeltje kokosmelk

Voorbereidingstijd: 15minuten
Rusttijd deeg: 45 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Oven voorverwarmen: 200 graden (heteluchtoven)
Verder nog nodig: muffinvormpjes of bakblik

Bereiding:
Meng in een grote kom de gist met het warme water.
Laat dit 5 minuten staan of tot het mengsel schuimig wordt.
Schep er 75 gram bloem door, tot het mengsel glad is.
Klop er 1 voor 1 de eieren door.
Schep er de suiker en het zout door.
Zeef de rest van de bloem boven de kom en klop het tot een glad beslag.
Dek de kom af met plasticfolie of een vochtige doek en laat het 45 minuten op een warme plek rijzen, of tot het beslag in volume verdubbeld is.
Verwarm de oven voor en vet een muffinvorm of muffinbakvorm in.
Klop de boter met een houten lepel door het gerezen beslag.
Schep de rozijnen erdoor.
Vul elk muffinvormpjes voor de helft.
Breek het ei in een apart schaaltje en doe er 1 theelepeltje kokosmelk bij, klop alles goed door elkaar.
Kwast elke portie beslag in met het eimengsel en zet het voor ongeveer 25 minuten in de oven.
Laat 1 tot 2 minuten in de vormpjes afkoelen en leg ze op een rooster en laat ze verder afkoelen.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Rozijnenbrioches

  1. Ik heb je recept voor de broodjes gebruikt om oliebollen te maken. Dit ging heel goed. Mijn kleinzoon was erblij mee.

    1. Ja, daar is dit recept ook goed voor. Fijn om te horen dat uw kleinzoon er blij mee was. Altijd leuk omdat te horen.

      Groetjes, Renske

Laat een antwoord achter aan Rietje van arnhem Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.