Rotisserie kalkoen met een salade

Rotisserie kalkoen met een salade is echt een zomersgerecht wat je, zoals ik het gemaakt hebt in de oven maar ook op de barbeque of op de grill kan maken. Net waar je zin in hebt.

Ik heb het dus in de oven gemaakt. Ik had geen zin om er meer werk aan te hebben. Daar was het me veel te warm voor.
Het kalkoenvlees was na 25 minuten gaar. Het vlees was sappig en niet droog geworden.
De salade die wij hadden gegeten is eigenlijk onze simpele salade die wij geregeld eten. Soms eet ik er vlees bij zoals nu, maar we eten deze salade hoofdzakelijk vegetarisch met gekookte eieren. Mijn man had trouwens geen vlees bij dit recept, maar paar gekookte eieren.

Wel een waarschuwing bij het gebruik van de rotisseriekruidenmix: het is scherp!
Dus eten er kinderen mee of mensen die niet van scherp eten houden, houd hier rekening mee.
Ik vond trouwens de kalkoenfilet erg lekker en pittig smaken. Bij de eerste hap moest ik ook even de pittigheid verwerken met een slok thee, maar daarna was ik gewend aan de pittigheid. Het is aan te raden om iets te drinken bij de hand te hebben.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram kalkoenfilet of kipfilet
2 zakken gemengde sla melange, gewassen en uitgelekt
2 tomaten, in stukjes gesneden
4 wortels, in plakjes gesneden
4 bosuitjes, in plakjes gesneden
4 gekookte eieren als je geen vlees bij de salade eet of omdat je het gewoon lekker vindt.
rotisserie kruidenmix (klik)
zout naar smaak
olie

Saladesaus:
tomatenketchup
fritessaus
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: kalkoenvlees: 25 minuten, salade: 3 minuten
Verder nog nodig: bakplaat met bakpapier, saladeschaal
Oven voorverwarmen op: 200 graden

Bereiding kalkoen of kippenvlees:
Bestrooi de kalkoenfilets of kipfilets met de rotisserie kruidenmix.
Leg de filets op het bakpapier en giet er wat olie overheen.
Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven voor 25 minuten.
Controleer na de 25 minuten of het vlees gaar is.

Bereiding salade:
Snijd alle groenten en doe ze in de saladeschaal.
Strooi er wat versgemalen zwarte peper over.
Schep alles goed door elkaar.
Maak de saladesaus en voeg het bij de salade en schep alles goed door elkaar.
Verdeel de salade over de borden en leg op elk bord een stuk kalkoen- of kipfilets.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.