Ik had nog wat kokosmelk over en daar heb ik deze saus van gemaakt. Het is een simpele eenvoudige saus met een heerlijke smaak. Serveer deze saus met een pastasoort wat jij lekker vindt of met gekookte groenten en aardappelen.
voor 2-3 personen
Ingrediënten:
1 bolletje mozzarella (ik had de lactosevrije versie van MilnusL), gehalveerd en in plakjes gesneden
1 ui, grof gesneden
2 bosuitjes, in ringen gesneden
4-6 grote tomaten, gehalveerd en in plakjes gesneden
250 ml kokosmelk
1 theelepeltje paprikapoeder
vers gemalen zwarte peper
1-2 theelepels verse citroensap
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 8-10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan
Bereiding:
Verhit wat olie in de hapjespan of braadpan en roerbak hier de ui voor 1-2 minuten.
Voeg dan de champignons toe en roerbak deze 5 minuten, totdat ze zacht beginnen te worden.
Voeg dan de bosuitjes en de tomaten toe en roerbak deze 3-5 minuten.
Giet de kokosmelk bij de ui en champignons en roer alles goed door elkaar.
Doe de kruiden en de citroensap bij de roomsaus en roer alles goed door elkaar.
Snijd de mozzarella in plakjes en voeg dit bij de roomsaus en roer alles goed door elkaar.
Breng het aan de kook en zodra het begint te koken, zet je het vuur laag en laat je het zo 8 minuten zachtjes pruttelen.
Maak de saus af met wat zout en peper.
Serveer de roomsaus met een pastasoort of met gekookte groenten en aardappelen.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Heb dit geprobeerd maar de mozzarella wordt één zware klonter in plaats van mooi in de saus te ‘smelten’. Volgende keer laat ik die niet meekoken maar doe ik die gewoon nadien in het bord…
Lijkt me lekker over pasta en dan een lekker frisse salade erbij!
Mozzarella is natuurlijk niet lactosevrij, gelukkig hoeft T. daar niet op te letten.