Ik heb op mijn balkon een plantenbak staan met daslook. Ik heb daar wat bladeren van geplukt en verwerkt in roomkaas.
Wat is daslook? Op wikipedia (klik) kan je de uitgebreide uitleg lezen wat daslook precies is.
Daslook kan je dus eten en de smaakt is lichtelijk knoflook. Daarom is het ideaal om deze te gebruiken in bijvoorbeeld roomkaas of om kruidenboter te maken.
Een ander idee is om wat gesneden daslook in olie te doen en deze als olie gebruiken op een salade of bij het roerbakken.
Dit recept is eivrij, glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs.
voor 200 gram
Ingrediënten:
ongeveer 8 bladeren daslook (of meer)
200 gram lactosevrije roomkaas (ik heb het merk Arla gebruikt)
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Verder nog nodig: schaaltje met deksel, snijplank
Bereiding:
Pak een schaaltje en schep hierin de roomkaas.
Strooi er nog wat peper en weinig zout overheen.
Was de daslook en droog deze af.
Snijd de daslook fijn of grof en voeg dit bij (lactosevrije) roomkaas.
Meng alles goed door elkaar.
Zet het paar uur in de koelkast, zodat de daslook in de roomkaas kan trekken.
De roomkaas met daslook is lekker op brood of crackers.
Bron: eigen recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl