Rommelpizza

Ik heb een rommelpizza gemaakt. Hoezo rommelpizza zou je zeggen? Nou, het moest een pizzarol worden en dat mislukte. Dus ik heb van de mislukte pizzarollen een rommelpizza gemaakt. Het is tenslotte zonde om het weg te gooien. De smaak is goed en het deeg was gaar. Daarom heb ik dit recept toch maar geplaatst. Is ook gelijk een idee als je een pizza maakt en het deeg is mislukt. Dan maak je gewoon een rommelpizza.

voor 4 personen

Ingrediënten deeg:
14 gram droge gist
1 theelepel tafelsuiker
2,5 dl (kokos)melk, kamertemperatuur
175 gram rijstemeel, plus extra voor het bestuiven
125 gram aardappelmeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel xanthaangom (te koop bij een reform)
snufje zout
1 eetlepel zonnebloemolie
1 ei, losgeklopt
olie

Ingrediënten vulling:
250 gram gesneden champignons
1 halve gele paprika, in kleine blokjes gesneden
1 halve rode paprika, in kleine blokjes gesneden
rode paprika
oregano
peper
geraspte kaas

Voorbereidingstijd: 25 minuten, plus rijzen
Bereidingstijd: 15 a 20 minuten
Verder nog nodig: een ovenschaal
Oven voorverwarmen:  200 graden

Bereiding deeg:
Doe de gist, suiker en melk in een kom en laat het mengsel in 10 minuten schuimig worden.
Roer in een grote kom al het meel, het bakpoeder, de xanthaangom en het zout door elkaar.
Meng de olie en het ei door het gistmengsel en schenk het mengsel over het meel.
Klop met een vork alles door elkaar.
Leg het deeg op een met rijstemeel bestoven aanrecht of tafel en kneed het 5 minuten.
Voeg als het mengsel plakkerig wordt wat meel toe.
Doe het deeg in een licht ingevette kom en dek het af met een vochtige doel en laat het op een warme plek 40 minuten flink rijzen.

Bereiding vulling:
Bak de champignons even aan in een koekenpan en doe zodra de champignons bruin beginnen te worden de paprika’s er bij.
Voeg alle kruiden toe en roer het goed door de champignons en paprika’s heen.
Laat dit iets van 10 minuten zachtjes pruttelen op een laag vuurtje.

Afwerking pizza:
Rol het deeg uit op het bestoven aanrecht of tafel.
Leg op het uitgerolde deeg de vulling en strooi de geraspte kaas er over.
Rol het deeg op. Snijd de pizzarol in 8 stukken en leg het in een bakblik.

Tweede optie afwerking pizza (zie foto boven):
Dit gaat waarschijnlijk niet lukken omdat de vulling nog net te warm is.
Snijd de zogenaamde rol in 8 stukken en probeer het met behulp van een mes of spatel het in een bakblik te zetten.
Druk alles nog even losjes aan en leg er ter versiering een plakje tomaten op de rollen.
Strooi als laatste nog even wat peper en oregano over heen en wat olie.

Derde optie afwerking pizza:
Als het nu echt niet lukt, dan neem je een groot stuk van het deeg en maak er 8 ballen van.
Dan druk je met je vingers een diepe kuil in de deegbal en leg er 2 eetlepels vulling in het kuiltje en druk het deeg rustig om
de vulling heen.
Deze bal leg je in het ingevette bakblik en leg er ter versiering een plakje tomaten op de bal.
Strooi als laatste nog even wat peper en oregano over heen en wat olie.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.