Een overheerlijke romige tonijnsaus voor bij de pasta of rijst.Hij is zacht van smaakt en volledig lactose- en notenvrij. Voor wie niet lactosevrij hoeft, vervang de kokosmelk voor kookroom.
voor 4 personen
Ingrediënten:
350 gram tonijn, in blokjes gesneden
2 prei, in ringen gesneden
2 uien, grof gesnipperd
1 paprika, in blokjes gesneden
bakje champignons, in plakjes
(of neem een kant en klare groentepakket uit de supermarkt)
Saus:
100 ml kokosmelk aangedikt met halve eetlepel maïzena (goed mengen, zodat de klonten er uit zijn)
2 eetlepels water
theelepel tijm
snufje bonenkruid
snufje gebroken rozemarijnkruid
theelepel rode paprikapoeder
zout en peper (naar smaak)
Bereiding:
Doe een scheutje olie in de wok (laat de wok goed heet worden) en roerbak de groenten.
Doe de 2 eetlepels water er bij en gooi dan de kruiden er overheen en roerbak alles nog een minuut.
Voeg dan de gesneden tonijnblokjes er bij en roerbak dat in paar minuten en gooi dan de kokosmelk er bij.
Alles even goed door elkaar hutselen. Het vuur laagzetten en dan zachtjes laten pruttelen.
Wel af en toe even roeren.
Kook ondertussen de macaroni of spaghetti.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl