Romige spinaziesaus

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Romige spinaziesaus is een makkelijk recept om te maken.
Het is ook een recept wat snel gemaakt is, binnen 15 minuten is deze saus klaar.
Serveer deze saus met bijvoorbeeld pasta of rijst.
Wij hebben deze saus met pasta gegeten. Omdat dit gemaakt is met lactosehoudende feta, heb ik dit recept met 2 lactasecapsules van Kruidvat gegeten.

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit recept echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs of disolact of de lactasecapsules van Kruidvat. Dit recept en kerutabs/disolact/lactasecapsule kruidvat zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs.

4 personen

Ingrediënten:
375 gram spinazieblokjes (uit de vriezer)
1 grote ui, grof gesnipperd
3 portobella’s, gehalveerd en in plakjes gesneden
200 gram feta, in blokjes gesneden
200 gram lactosevrije crème fraîche
1 theelepeltje uipoeder
1 theelepeltje zoet paprikapoeder
1 theelepeltje gedroogde tijm
1 theelepeltje gedroogde bieslook
versgemalen zwarte peper (naar smaak)
zout naar smaak
olie

Voorbereidingstijd: 5-8 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan

Bereiding:
Snijd de groenten en zet ze even apart.
Doe wat olie in de pan en verhit deze.
Voeg de ui toe en roerbak deze 5 minuten.
Voeg dan de portobellaplakken toe en roerbak dit 3 minuten.
Voeg de spinazieblokjes erbij en leg een deksel op de pan en zet het vuur wat lager.
Laat het nu 3 minuten zachtjes de spinazieblokjes smelten.
Voeg de fetablokjes erbij en meng het goed doorelkaar.
Voeg de crème fraîche erbij en roer alles goed doorelkaar.
Voeg alles kruiden, zout en peper toe en meng alles goed doorelkaar.
Zet het vuur wat hoger zodat het begint te pruttelen.
Zodra het begint te pruttelen zet je het vuur iets lager, maar de saus moet wel blijven pruttelen.
Laat het zo 4 minuten zachtjes koken.
Proef de saus en mocht deze flauw smaken, voeg er dan nog wat peper en zout toe.
Serveer de saus direct met pasta.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.