Romige prei-pastataart

Romige prei-pastataart is een overheerlijk recept om te maken. Behalve dat het overheerlijk is, is dit recept ook niet echt moeilijk om te maken.

Ik heb bij dit recept het bladerdeeg van ‘Lieke is vrij’ gebruikt. Het glutenvrije bladerdeeg van ‘Lieke is vrij’ zijn vierkante plakjes, daardoor kan je wat makkelijker de ronde ovenschaal bekleden met het bladerdeeg.
Zorg er wel voor dat het bladerdeeg enigszins ontdooit is, niet helemaal maar het moet kunnen buigen.

Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
100 gram gedroogde glutenvrije pasta (neem het soort wat jij lekker vindt
350 gram glutenvrije bladerdeeg (ik heb het merk Lieke is vrij gebruikt)
450 gram prei, gewassen en schoongemaakt en in halve plakjes gesneden
1-2 knoflookteentjes, uitgeperst
2 eetlepels versgehakte tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
75 gram geraspte (extra) belegen kaas (dit is lactosevrij)
2 eieren, geklopt
150 ml lactosevrije room (ik heb de lactosevrije slagroom van Züger gebruikt)
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan, ronde ovenschaal van plusminus 25 cm, kookpan voor de pasta, beslagkom
Oven voorverwarmen op: 190 graden (heteluchtoven)

Bereiding:
Kook de pasta volgens de verpakking.
Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg.
Ik heb met knip en snijwerk de ovenschaal heel mooi kunnen bekleden.
Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg op de bodem en zet de ovenschaal minstens 10 minuten in de koelkast.
Pak de beslagkom en meng hierin de geklopte eieren en de room, zout en peper.
Pak de hapjespan of braadpan en verhit wat olie.
Roerbak de knoflook, prei en tijm in 8 minuten gaar, af en toe roeren en zet het vuur lager als het dreigt te verbranden.
Voeg de gekookte pasta erbij en roer alles goed doorelkaar.
Laat het nog eens 1 minuut pruttelen.
Verdeel het prei-pastamengsel gelijkmatig in de ovenschaal en giet het ei-roommengsel erover.
Bestrooi als laatste de geraspte (extra) belegen kaas erover.
Bak de taart in 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de taart na de 30 minuten uit de oven en laat het minstens 5 minuten staan.
Serveer de taart eventueel met een salade.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.