Romige pastasaus met kurkuma en geraspte kaas

Een overheerlijke, vegetarische en lactosevrije én glutenvrije pastasaus. Misschien een beetje apart omdat er kurkuma in zit, maar kurkuma heeft zulke goede eigenschappen en ik wilde een gele pastasaus hebben. Kerriepoeder had natuurlijk ook gekund, maar dat heb je ook gelijk een pittige pastasaus en dat wilde ik niet. De saus smaakt trouwens heerlijk.

voor 4 personen

Ingrediënten:
kleine winterpenen, klein gesneden
1 ui, grof gesneden
3 bosuitjes, in plakjes gesneden
1 courgette, in blokjes gesneden
6 grote champignons, gehalveerd en in plakjes gesneden
2 theelepels bieslook + wat extra
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel kurkumapoeder
150-200 gram geraspte kaas
400 ml kokosmelk uit blik
2 eetlepels water plus 1 flinke eetlepel maizena
zwarte peper
zout naar smaak
olie om te bakken

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: kookpan, vergiet, braadpan of hapjespan

Bereiding:
Doe wat olie in de braadpan en roerbak hierin de ui en de champignons voor 5 minuten.
Voeg vervolgens de winterpenen en de courgette erbij en roerbak dit voor 5 minuten.
Giet de kokosmelk en alle kruiden erbij en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen de pasta.
Voeg na 10 minuten de bosuitjes erbij en laat dit 5 minuten mee pruttelen.
Zet het vuur uit en doe de geraspte kaas bij de saus en schep dit net zolang door de saus totdat het helemaal opgenomen en gesmolten is.
Proef de saus en maak het eventueel af met wat zout en peper.
Serveer de saus samen met de pasta en strooi er wat gesneden bieslook over.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.