Romige pasta met kalkoen en fajitakruiden

Romige pasta met kalkoen en fajitakruiden is een overheerlijke gerecht.
Het is een licht pittig recept, wil je het niet zo pittig hebben gebruikt dan 1 of 2 eetlepels fajita kruidenmix.

Omdat mijn man een vegetariër is heb ik dit recept eerste vegetarisch gemaakt. Ook vegetarisch is dit een heerlijk recept. Mijn man vond het heel erg lekker smaken.
Voor mezelf had ik het vlees apart in een koekenpan gemaakt en later bij mijn portie toegevoegd. Dat zie je op de foto.

Dit recept is glutenvrij, eivrij, lactosevrij (als je dikke kokosmelk of sojaroom gebruikt), notenvrij en als je het vlees weg laat ook geschikt voor vegetariërs.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
glutenvrije pasta voor 4-6 personen
500 gram kalkoenfilet of kipfilet, in grote stukjes gesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 groene paprika, in blokjes gesneden
1 grote ui of 2 kleine uien, grof gesnipperd
1-2 knoflook, klein gesneden
250 ml koffieroom of dikke kokosroom of sojaroom
200 gram versgeraspte (extra) belegen kaas
3 eetlepels fajita kruidenmix (klik)
1 theelepel gerookte zoete paprika
versgemalen zwarte peper (naar smaak)
zout naar smaak
olie om te bakken

Serveren met versgehakte korianderblad

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: braadpan of hapjespan, bord, rasp

Bereiding:
Kook de glutenvrije past zoals dat op de verpakking staat beschreven.
Pak de braadpan of hapjespan en verhit hier wat olie.
Bak het vlees rondom bruin en schep ze dan uit de pan op een bord en zet deze even apart.
Doe weer wat olie in de pan en voeg de ui en knoflook toe en roerbak een minuut.
Voeg de paprikablokjes erbij en roerbak deze paar minuten.
Voeg nu het vlees erbij en roer alles goed doorelkaar.
Giet de koffieroom of kokosmelk erbij en roer alles goed doorelkaar.
Voeg de kruiden, zout en peper toe en de geraspte kaas.
Breng alles even aan de kook en zet het vuur lager als het begint te pruttelen.
Laat het nu voor 10 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer de pasta direct en eventueel met een salade.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.