Romige kerriesoep

Dit is een vegetarische/veganistische kerriesoep. Ik heb deze soep lactosevrij gemaakt, maar heb je geen problemen met lactose dan gebruik gewone room. Het is een simpel recept met een sterke smaak. Als je niet goed tegen pittig eten kan, voeg dan een eetlepel suiker of agavestroop er door. Dat verzacht de smaakt iets.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
1 ui, fijngesnipperd
1 appel, geschild en grof geraspt
6 eetlepels sojaroom (of als je geen lactoseintolerantie hebt: room)
40 gram boter of olie
1 eetlepel kerriepoeder
1¼ liter water
2½ blokjes bouillon, fijngesneden
40 gram glutenvrije bloem

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20-25 minuten
Verder nog nodig: braadpan of kookpan met dikke bodem, zeef

Bereiding:
Kook 250 ml water en los hierin de bouillonblokjes op.
Doe de hete bouillon bij de rest van het water en zet dit apart.
Snipper de ui fijn en rasp de appel grof en fruit dit in de boter of olie op een laag vuur.
Voeg de kerriepoeder er bij en roer alles goed door elkaar.
Leg een deksel op de pan en voeg nu en dan een lepel bouillon toe om te voorkomen dat de ui bruin bakt.
Roer, als de ui zacht begint te worden, de glutenvrije bloem er door en giet er als de bleke meelkleur geheel is verdwenen, geleidelijk de bouillon bij.
Blijf daarbij voortdurend goed roeren, steeds boven laag vuur, tot de soep licht bindt.
Laat de soep 20 minuten heel zachtjes pruttelen en wrijf dan de vaste bestanddelen door een zeef.
Roer de licht voorverwarmde room door de achtergebleven ui-massa en meng deze door de soep.
Proef de soep en mocht de soep wat flauw zijn, voeg dan naar smaak wat zout toe.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.