Romige cajun pastasaus kun je op twee manieren maken: vegetarisch/veganistisch of met vlees. Ik heb beiden gemaakt. Eerst de vegetarische versie en later voor mezelf met kalkoenreepjes.
Ik heb later paar scheppen van de vegetarische versie bij mij in de pan toegevoegd, zodat ik wat meer groenten had.
De saus smaakt heel erg romig en is licht pittig. Deze pastasaus heeft ons heel goed gesmaakt.
De foto die ik geplaatst heb is met kalkoenreepjes en zonder extra groenten. Ik ben vergeten om een foto te maken van de vegetarische/veganistische versie.
Dit recept is glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, eivrij en notenvrij.
voor 4 personen
Ingrediënten:
500 gram glutenvrije pasta
3 bosuitjes, dikke plakken gesneden
150 ml dikke kokosmelk (even in de koelkast zetten zodat het dikker wordt)
6 gedroogde tomaten in olie, grof gehakt
400 gram macaronie groentepakket of je kiest verse groenten naar smaak
olie om te roerbakken
versgeraspte kaas
Als je er vlees bij wilt eten: kipfilet of kalkoenfilet, in zeer dunne plakken gesneden
Kruiden:
2 volle theelepels cajun kruidenmix (klik)
¼ theelepel gedroogde basilicum
¼ theelepel zwarte peper
⅛ theelepel gemalen knoflookpoeder
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan, kookpan, vergiet
Bereiding met kip of kalkoenfilet:
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Doe wat olie in de hapjespan of braadpan en roerbak hierin het vlees voor 5 minuten.
Voeg de bosui en de gedroogde tomaten erbij en roerbak dit voor 5 minuten
Voeg de dikke kokosmelk erbij en alle kruiden en laat het geheel nog eens 5-8 minuten zachtjes pruttelen.
Bereiding zonder vlees:
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Doe wat olie in de hapjespan of braadpan
Doe het groentepakket in de pan en roerbak dit voor 7 minuten.
Voeg de bosuitjes en de gedroogde tomaten erbij en roerbak dit voor 1 minuut.
Voeg de dikke kokosmelk erbij en alle kruiden en laat het geheel nog een 5-8 minuten zachtjes
pruttelen.
Verdere bereiding:
Schep wat groeten van de vegetarische versie over naar de pan met vlees, zodat je extra groenten hebt.
Serveren:
Verdeel de pasta over de borden en schep hierop wat groenten / groenten en vlees.
Strooi er geraspte kaas over.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl