Romig citroentoetje

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Romig citroentoetje is helaas niet lactosevrij en dat komt door de slagroom. Ik weet dat er lactosevrije slagroom te koop is, maar dat vind ik niet lekker smaken. Daarom gebruik ik gewone lactose slagroom. Uiteraard heb ik wel lactosevrije yoghurt gebruikt. Dan is de hoeveelheid lactose ook niet extreem veel.
Heb je geen lactose-intolerantie, gebruik dan gewone yoghurt.

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs of disolact of de lactasecapsules van Kruidvat.
Dit recept en kerutabs/disolact/lactasecapsule Kruidvat zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Dit is een simpel toetje om te maken. Het toetje is romig en lichtzurig van smaak. Heerlijk fris ook en heel erg makkelijk om te maken. Erg lekker ook en ook voor herhaling vatbaar.

voor 4 personen

Ingrediënten:
250 gram ongeklopte slagroom
400 ml (lactosevrije) yoghurt
30 gram citroenzeste
25 gram poedersuiker
1 eetlepel citroenaroma (ik heb de citroenaroma van dr.Oetker gebruikt)

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Verder nog nodig: 2 beslagkommen, handmixer 4 glazen of dessertschaaltjes

Bereiding:
Klopt de slagroom stijf in een beslagkom.
Voeg als de slagroom bijna stijf de poedersuiker en de citroenaroma erbij en klopt de slagroom verder stijf.
Doe in de andere beslagkom de yoghurt en meng dit met de citroenzeste.
Voeg nu de stijfgeklopte slagroom bij de yoghurt en meng dit op een rustige manier doorelkaar.
Verdeel het over de 4 glazen of dessertschaaltjes.
Zet het nu in de koelkast om het toetjes koud te laten worden.
Serveer de glazen of dessertschaaltje eventueel met een blaadje munt of gekleurde spikkels.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.