Roergebakken pangasius met oestersaus is een heerlijk gerecht. Serveer dit met rijst of noedels.
voor 4 personen
Ingrediënten:
500 gram pangasiusfilet
150 gram peultjes – gehalveerd
3 eetlepels olie
2 rode uien – in dunne partjes
150 gram winterwortel – in dunne plakjes
1 limoen of een halve citroen – uitgeperst
3 eetlepel oestersaus
50 gram ongezouten cashewnoten
(2 eetlepels verse koriander – grof gehakt)
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereiding:
Kook de peultjes in met ruim kokend water in 2-3 minuten beetgaar.
Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
Snijd de pangasiusfilets in repen van 3 cm breed.
Verhit de olie in een wok (of een braadpan) en roerbak de uit en wortel in 2-3 minuten.
Schep de repen vis en de peultjes erdoor en roerbak alles nog 2-3 minuten.
Meng het limoensap en de oestersaus erdoor en warm het gerecht nog even zachtjes door.
Schep tot slot de cashewnoten (en koriander) erdoor.
Lekker met mie of rijst.
Bron: Nederland Visbureau
Tip: dit roerbakgerecht is ook lekker met andere stevige witvissoorten, als tilapia, meerval en kabeljauw.