Op het menu bij ons stond vandaag roergebakken champignons. Dat hebben wij gegeten met rijst en doperwten. De roergebakken champignons is een vegetarisch recept en het smaakt heerlijk pittig.
voor 4 personen
Ingrediënten:
500 gram champignons, in schijfjes gesneden
4½ theelepel olie
2 uien, fijngesneden
1 theelepel knoflookpasta (of 2 knoflookteentje malen in een vijzel)
1 tomaat, gesneden in kleine blokjes
½ theelepel kurkumapoeder
½ theelepel garam masala
½ theelepel rode chilipoeder
1 eetlepel verse koriander, gehakt
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: hapjespan
Bereiding:
Snijd de champignons in schijfjes.
Verhit de olie en bak de uien goudbruin.
Voeg de knoflookpasta en tomaat toe, roer alles goed door elkaar.
Doe de kurkumapoeder, garam masala, chilipoeder en zout erbij en bak alles 4 minuten.
Roer de champignons erdoor en laat alles sudderen totdat de champignons zacht zijn.
Mocht het te droog worden, voeg dat wat water toe.
Serveer het warm met wat gehakte koriander.
Bron: aangepast recept
Hallo!!
Dit was ook heel lekker,had ze gisteren bij de kerri groenteschotel gemaakt,voor bij me kipfile…..ik heb gesmuld.
Nog wat over voor vanavond bij de sla met rundersteak…..
Zeker vaker maken
Goed om te horen. 😀