De vis is op in de vriezer en ik ga nu verder met het vlees. Omdat er nu volop asperges te koop is, heb ik gekozen voor roergebakken asperges en rundervlees. Het is een Japans recept en ik heb het ietsje aangepast. Het lijkt een bewerkelijk recept, maar als je alles van te voren klaar zet valt dat wel mee. Je begint met het marineren van de asperges. Dit duurt 30 minuten. Dan begin je echt met het wokken . Dit duurt ongeveer 15 minuten. Binnen die 15 minuten heb je, inclusief de kooktijd van de rijst of mie een complete maaltijd op de tafel staan. Het is een smakelijk recept.
voor 4 personen
Ingrediënten:
8 groene asperges
200 gram jonge peultjes
3 lente-uitjes, in kleine schuine stukjes gesneden
100 ml kippenbouillon (een ¼ tablet)
350 gram runderfilet in reepjes
5 eetlepels olie
5 cm gemberwortel, geraspt
2 knoflookteentjes, uitgeperst
1 eetlepel droge sherry
¼ theelepeltje suiker
2 theelepels sojasaus
½ eetlepel aardappelmeel of maïzena
zout naar smaak
Ingrediënten voor de marinade:
2 eetlepels droge sherry
2 eetlepels sojasaus
½ theelepeltje suiker
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten
Marineertijd: 30 minuten
Verder nog nodig: wok, pan en een schaal om te marineren
Bereiding:
Schil de asperges en spoel ze af.
Kook de asperges 8 minuten en snijd ze schuin in stukken van ongeveer 7 cm.
Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.
Leg de asperges in de marinade en laat dit ongeveer 30 minuten intrekken.
Verhit in een wok 3 eetlepels olie en roerbak de runderfilet op hoog vuur 2 minuten tot het vlees bruin is.
Kook eerst de peultjes en laat ze uitlekken.
Voeg dan de peultjes toe en bak ze 4 minuten mee
Laat het vlees en de peultjes op keukenpapier uitlekken.
Voeg dan de gember, knoflook en lente-ui toe en bak ze ongeveer 1 minuut.
Voeg de asperges met de marinade toe en bak ze 4 minuten mee.
Roer de bouillon, de sherry, een ½ theelepel zout, de suiker en de sojasaus er door en breng het geheel aan de kook.
Voeg de halve eetlepel maïzena er bij en roer alles goed door.
Voeg de runderfilet en de peultjes toe en breng opnieuw aan de kook.
Schep alles goed om en serveer direct met gekookte noedels of rijst
Bron: aangepast recept