Vandaag weer een Japans recept. Ook weer ietsje aangepast. Een roerbakschotel met rode en gele paprika’s en rundvleesreepjes. Het is een smakelijk recept. Het is ook snel klaar. Binnen 25 minuten is het klaar. Mocht je geen ei kunnen gebruiken, gebruik dan gewoon wat kokosmelk of sojamelk.
voor 4 personen
Ingrediënten:
1 rode paprika
1 gele paprika
200 gram runderfilet
2 eetlepels olie
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sake of droge sherry
1 theelepel suiker
2 theelepels oestersaus
versgemalen peper
Ingrediënten marinade:
mespuntje zout
1 eetlepel sake of droge sherry
1 ei, geklopt (of gewoon water of kokosmelk)
3 eetlepels maïzena
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Marineren: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: wok en schaaltje voor het marineren
Bereiding:
Snijd het rundvlees in dunne reepjes.
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaaltje en leg de reepjes vlees erin.
Laat dit 10 minuten staan.
Verwijder alle zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in dunne reepjes.
Verhit de wok of hapjespan op het vuur en giet de olie erin.
Roerbak de reepjes paprika 4 minuten, voeg het vlees toe en laat dit 4 minuten meebakken.
Zet het vuur wat lager, strooi de suiker in de wok en sprenkel de sojasaus en sake (of droge sherry) rondom binnen de rand van de wok.
Voeg de oestersaus en naar smaak versgemalen zwarte peper toe.
Roer alles nog een goed door elkaar voor 2 minuten en serveer het met wat rijst.
Bron: aangepast recept