Roerbak met ei, tomaat en bosui

Dit is eigenlijk een Oosterse versie van een roerbakei. De ingrediënten zijn net iets anders dan als je zelf een roerbakei zou maken. De combinatie van smaken is apart en het smaakt dan ook goed. Dit kan je serveren met rijst of noedels, maar ook gewoon op een boterham. Het gerecht is snel te maken.

voor 4 personen

Ingrediënten:
3 eieren, losgeklopt
2 grote tomaten, in 6 partjes gesneden
1 bosui, in ringetjes gesneden (om te garneren)
1 theelepeltje sojasaus of tamarindesaus
paar druppel sesamolie
versgemalen witte peper
eventueel naar smaak zout

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Verder nog nodig: wok of koekenpan

Bereiding:
Verhit de wok op een hoog vuur en doe wat olie in de wok.
Doe de tomatenpartjes in de wok en roerbak dat 1-2 minuten, tot ze zacht beginnen te worden.
Giet het losgeklopte ei in de wok en laat het 1-2 minuten stollen.
Roer het dan met een lepel met grote slagen om tot het een roerei is geworden.
Laat het gerecht 2 minuten garen en breng het op smaak met sojasaus of tamarindesaus, sesamolie, zout en witte peper.
Garneer het met bosui en serveer het met rijst en een roerbakgroenten.
Bron:aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

One thought on “Roerbak met ei, tomaat en bosui

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.