Rode wijnsaus

Dit recept had ik al een tijdje in de wachtlijst staan. Vandaag heb ik hem maar eens gemaakt:rode wijnsaus. Het is een recept binnen 20 minuten klaar is. Het heeft een sterke wijnsmaak. Lekker bij stevig vlees.

voor 4 personen

Ingrediënten:
50 gram bloem
500 ml rode wijn
1 ui, gehalveerd
1 teentje knoflook
1 bosje tijm
3 eetlepel suiker
5 eetlepels water
3 eetlepels kokosmelk
70 gram boter
zout naar smaak
versgemalen peper

Voorbereidingstijd: 6 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: sauspan

Bereiding:
Verhit de sauspan en doe de boter in de pan.
Voeg direct de bloem er bij en roer alles goed door totdat het begint te kleuren.
Voeg de rode wijn al roerend toe en breng de saus aan de kook.
Pel de ui en knoflook.
Het bosje tijm wassen, droog slaan en met keukendraad bij elkaar binden.
Tijm, ui en knoflook aan de saus toevoegen en 15 minuten zachtjes laten koken.
Ui, knoflook en tijm verwijderen.
3 eetlepels suiker later karamelliseren, met 5 eetlepels water afblussen en 3 eetlepels kokosmelk door de saus roeren.
Saus met wat zout en peper op smaak brengen.
Serveer de saus met rood vlees.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.