Rode snapper uit Veracruz

Ook dit is een Mexicaans recept. De combinatie van de ingrediënten van dit gerecht maakt van dit een overheerlijk recept is.
Ik heb de rode snapper in de haven bij een visboer gekocht, maar elke goede visboer zal deze vis ook in zijn assortiment hebben. Mocht de visboer geen rode snapper verkopen, dan kan je daarvoor in de plaats een andere soort witvis gebruiken. Vraag wel aan de visboer om de vis schoon te maken en de vis in filets te snijden.
Serveer dit gerecht met rijst of pasta en wat geroerbakte groenten.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 rode snappersfilet van 175 gram
8 tomaten, ontzaad en zonder vel, fijngehakt
1 jalapeño-peper of 1 groene chilipeper, ontzaad en fijngehakt
16 groene olijven, zonder pit en in plakjes gesneden
1 ui, fijngesnipperd
1-2 knoflookteentjes, fijngehakt of geraspt
50 ml vers uitgeperst limoensap
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
1 laurierblad
snufje gedroogde oregano
olie om in te bakken
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
wat bladpeterselie voor de garnering

Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Bereidingstijd rusttijd vis: 30-45 minuten
Bereidingstijd: 35-40 minuten
Verder nog nodig: schaal, hapjespan, plasticfolie

Bereiding:
Leg de visfilets in een schaal en besprenkel ze met de limoensap.
Bestrooi ze met zout en peper.
Dek de schaal af en zet hem voor 30-45 minuten, afgedekt in de koelkast.
Verhit in een koekenpas wat olie en bak hier in de ui totdat het zacht begint te worden.
Voeg de knoflook toe en bak alles nog eens 1 minuut.
Voeg dan de tomaten, groene peper, olijven, kappertjes, laurierblad en de oregano toe en breng het geheel aan de kook.
Draai dan het vuur lager en laat dit zo zachtje aan voor 20 minuten pruttelen.
Roer af en toe alles even goed door.
Voeg na 20 minuten de zout en peper toe en zet het vuur uit.
Laat het geheel afkoelen.
Leg de visfilets op de koude saus en schep de saus over de filets, zodat deze bedekt zijn.
Zet de pan afgedekt met een deksel op een laag vuur en verwarm het geheel voor 10-15 minuten, of totdat de filets gaar zijn.
Bestrooi het met wat gehakte verse bladpeterselie.
Serveer het met gekookte rijst, pasta of aardappelpuree.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.