Rode currypasta wordt vaak in Aziatische recepten gebruikt. Je kan natuurlijk gewoon een potje in de supermarkt kopen, maar het is ook heel erg makkelijk om het zelf te maken. Een voordeel daarvan is dat er geen e-nummers in zit. Je weet precies wat er in zit.
>>>>>foto volgt nog<<<<< voor ongeveer 28 eetlepels
Ingrediënten:
8 grote gedroogde rode chilipepers
20 gram sjalotjes, gepeld en fijngesneden
35 gram knoflook, gepeld en fijngesneden
2 eetlepels fijngehakte laoswortel (te koop bij sommige supermarkten en toko’s)
4 stengels citroengras, fijngehakt (te koop bij sommige supermarkten en toko’s)
2 theelepels fijngehakte kafir lime (te koop bij sommige supermarkten en toko’s)
1 eetlepel fijngehakte korianderwortel (te koop bij sommige supermarkten en toko’s)
1 theelepel witte peperkorrels
2 theelepels korianderzaad
1 theelepel komijnenzaad
1 eetlepel garnalenpasta
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: vijzel of een keukenmachine, goed afsluitbaar potje
Bereiding:
Doe alles in de keukenmachine en maal het fijn of snijd alles van te voren of doe het in de vijzel en wrijf en maal alles fijn.
Schep het over in goed afsluitbaar potje en bewaar het in de koelkast.
Bron: aangepast recept – Het Glutenvrije Kookhoekje