Rijstomeletjes

De rijstomeletjes zijn overheerlijk zoet met een vleugje citroenrasp. De rijstomeletjes moet je niet te groot maken, want dan vallen ze uit elkaar. Verder heb ik een rijstomeletje opgesneden, zodat jullie kunnen zien hoe ze er van binnen uitzien. De rijstomeletjes zijn trouwens niet erg droog.

voor ongeveer 5 stuks

Ingrediënten:
3 eieren
80 gram suiker
80 gram glutenvrije bloem
400 gram gare rijst
kokosmelk
circa 90 gram boter of olie
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel citroenrasp
kaneel
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: 2 schalen en een koekenpan

Bereiding:
Splits de eieren.
Roer de eierdooiers en de suiker in een kom tot een glad mengsel.
Voeg de bloem, rijst, vanillesuiker, citroenrasp, kaneel en zout naar smaak toe.
Klop de eiwitten stijf in een kom en schep ze luchtig door het beslag.
Indien het beslag te dik is, roer er dan voorzichtig wat kokosmelk door.
Bak van het beslag in een koekenpan met wat boter of olie 4 rijstomeletten van.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.