Rijstnoedels met zalm, paksoi en sesamzaadjes

Dit is een simpel lunchgerecht wat je in plaats van een broodmaaltijd zou kunnen eten. Uiteraard kan je dit ook als avondmaaltijd eten.

Mijn man heeft dit vegetarisch gegeten. Ik heb hem met zalm gegeten, maar wil je er vlees bij eten dan roerbak je eerst wat vlees in de wok of desnoods apart in een koekenpan.
Roerbak het vlees, zodra het goudbruin is schep je het vlees tijdelijk uit de wok om de groenten te roerbakken. Zodra de sojasaus en sesamolie bijgevoegd zijn, doe je het vlees weer terug in de pan en roerbak je het vlees samen met de groenten verder. Als laatste strooi je de sesamzaadjes over.

Wil je dit met rijst maken? Gewoon doen, dat smaakt net zo lekker.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram rijstnoedels
500 gram baby paksoi, onderkant eraf gesneden en gehalveerd
350 gram zalmfilet zonder vel
6 bosuitjes, in schuine plakken gesneden
een klein scheutje vissaus (ik heb dit en de zalm pas toegevoegd nadat ik voor mijn man al had opgeschept)
paar druppels sesamolie
scheut sojasaus of tamarindesaus
1 eetlepel sesamzaadjes
olie om te bakken
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
1 eetlepel water en 1 eet lepel maïzena.

Voorbereidingstijd: 8-10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: wok, waterkoker + schaal of pan om de rijstnoedels te koken, koekenpan voor de zalm

Bereiding:
Kook de rijstnoedels volgens de verpakking.
Bak de zalm met wat olie, zout en peper gaar in de koekenpan en breek de zalm in grote stukken en zet het even apart
Doe wat olie in de wok en roerbak hierin de baby paksoi en de bosuitjes.
Voeg na 5-8 minuten de sojasaus, sesamolie bij en roerbak dit mee met de groenten.
Maak een papje van maïzena en water en doe dat bij het gerecht, zodat de saus wat dikker wordt.
Strooi als laatste de sesamzaadjes over het groentemengsel.

Nu kan je twee dingen doen:

  • of je roerbak de gekookte rijst of rijstnoedels mee met de groenten, zodat de sojasaus en sesamolie goed opgenomen worden. Dat is wat ik heb gedaan.
  • of je serveer de rijst/rijstnoedels op een bord en daarnaast schep je de groenten.

Omdat mijn man dit gerecht vegetarisch at, heb ik eerst voor hem opgeschept, toen pas de vissaus en de zalm toegevoegd en voor 1-2 minuten langer geroerbakt in de wok.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Rijstnoedels met zalm, paksoi en sesamzaadjes

  1. Wat een heerlijke site, heb nu 2,5 jaar coeliakie en lactose intolerantie.
    Zou alleen graag willen weten: wanneer gebruik je xantaangom?
    😆 Ga nu geregeld op deze site recepten kijken en proberen,
    gr. Lucy

    1. Dank je. 😀

      Xanthaangom is een gom die veel gebruikt wordt als verdikkingsmiddel in voedsel om een hogere viscositeit te krijgen. Naast het gebruik als verdikkingsmiddel wordt het ook gebruikt als stabilisator, emulgator en als vervanger van gluten.

      Overigens wordt xanthaangom in dit recept niet gebruikt. 😉

Laat een reactie achter op Lucy Luttikholt Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.