Rijstmie met tonijn is een recept met groenten, rijstmie en vis. Je begint met de tonijn in blokjes te snijden en dan moeten de tonijnblokjes eerst een uur gemarineerd worden. In dat uur heb je ruim de tijd om de groenten te snijden. Zodra je begint het koken, dan heb je ook binnen 10 minuten een complete maaltijd op tafel. Het recept is iets pittig en het smaakt goed.
voor 4 personen
Ingrediënten:
500 gram verse tonijnfilet, in blokjes van 2 cm gesneden
3 eetlepels zoete chilisaus
4 eetlepels sesamolie
1 teen knoflook, uitgeperst
1½ cm verse gemberwortel, geraspt
300 gram rijstmie
75 gram taugé
1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
1 Chinese kool, schoongemaakt en in grove stukken gesneden
Voor bij de mie: ¼ komkommer, van zaad ontdaan en in dunne reepjes gesneden
Ingrediënten saus:
1 theelepel suiker
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels sojasaus
sap van 1 limoen
Voorbereidingstijd: 10 minuten en 1 uur marineringtijd
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: wok of hapjespan
Bereiding:
Snijd de tongfilet in blokjes van 2 cm en doe ze in een kom.
Voeg er de zoete chilisaus, de helft van de sesamolie en de knoflook en gember aan toe.
Dek het goed af en zet het voor 1 uur in de koelkast.
Meng alle ingrediënten voor de saus.
Kook de rijstmie volgens de verpakking.
Verhit de rest van de sesamolie in een wok of hapjespan op hoog vuur.
Doe er de tonijn en het marinadevocht in en schep de tonijn ongeveer 2 minuut om.
Haal de tonijn uit de pan.
Roerbak nu alle groenten 6 minuten of totdat ze beetgaar en knapperig zijn.
Voeg de tonijn en de rijstnoedels toe aan de groenten en schep alles goed om.
Giet de saus er over en roerbak nog eens 2 minuten.
Serveer het met de komkommerreepjes.
Bron: aangepast recept -©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl