Dit recept heeft minstens een half jaar klaar gelegen om gemaakt te worden.
Eindelijk heb ik het nu een keertje gemaakt. Het ging niet direct goed, maar met paar kleine aanpassingen is het uiteindelijk toch gelukt.
Tijdens het maken is de rookmelder 2 keer afgegaan. De buurvrouw kwam zelf kijken wat er loos was. Nou, niets dus. Alleen veel rook en walmen. Ik had alles al opengezet, maar de rookmelder vond het toch weer nodig om nog eens een keertje af te gaan. Hij doet het dus! De helft moest toen nog gemaakt worden, de helft waar ik mee bezig was was geschikt voor de prullenbak.
Na iets van plusminus een uurtje gezellig bijkletsen met de buurvrouw, heb ik besloten om dit recept anders af te maken. Niet in de koekenpan zoals dat in het recept stond, maar gewoon in de oven. Dat heb ik dus gedaan en ze zijn gelukt.
De broodjes smaken redelijk, maar zijn wel aan de droge kant ondanks de hoeveelheid boter wat er in zit. Het zijn iets knapperige broodjes.
voor 4 personen
Ingrediënten:
480 gram rijstemeel
2-3 eetlepels water
zout naar smaak
½ theelepel suiker
240 ml kokosmelk (ik heb het merk Aroy-D gebruikt)
180 gram boter
3 gram gist
10 gram sesamzaadjes
Voorbereidingstijd: 35 minuten
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Verder nog nodig: bakplaat met bakpapier, kom om te mengen
Oven voorverwarmen: 250 graden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 250 graden.
Zeef het meel en het zout boven een schaal.
Voeg water, suiker, kokosmelk, boter, gist en sesamzaadjes toe.
Meng geleidelijk en kneed tot een glad deeg.
Verdeel in 6-8 gelijke bollen en laat het een half uurtje staan op een warme plek en afgedekt.
Bestuif de bollen lichtjes met meel en rol ze uit met een diameter van ongeveer 6 cm en 1 centimeter dik.
Leg ze op een stuk bakpapier en bak ze voor 15-20 minuten in een voorverwarmde oven.
Laat ze wat afkoelen en bestrijk ze met wat boter of beleg.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Welk kokosmelk uit een blikje? Mvg.
Ik gebruik het merk Aroy-D.