Rijst met spinazie

Vandaag een Grieks recept: rijst met spinazie of zoals het in het Grieks heet: Spanakoryzo. Je moet voor dit recept wel de tijd nemen, want het staat iets van plusminus 45 minuten te pruttelen op het vuur. In die tijd kook je ook de rijst. Zodra de 45 minuten voorbij zijn, doe je de rijst erbij en laat je alles nog even paar minuutjes staan. Vanwege de hoeveelheid olie is het verstandig om er wat brood bij te eten. Precies zoals de Grieken dat ook doen. Het is een vegetarisch recept en het is ook nog lactosevrij en eivrij. Het is een simpel en smakelijk recept.

voor 6 personen

Ingrediënten:
400 gram rijst
1 middelgrote ui, gesnipperd
250 ml olie
1,2 kg verse spinazie, grondig schoongemaakt
1½ eetlepel tomatenpuree
500 ml water
2 teentjes knoflook
3 bosuitjes, in ringen gesneden
4½ eetlepel fijngehakte verse peterselie of 2½ theelepels gedroogde peterselie
2 theelepels zout
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Verder nog nodig: braadpan, kookpan voor de rijst

Bereiding:
Fruit de ui in de olie in de braadpan.
Voeg de spinazie toe en fruit deze enkele minuten mee.
Meng de tomatenpuree met 500 ml warm water en giet dit over de spinazie heen.,
Voeg de knoflook, bosuitjes, peterselie, zout en peper toe.
Laat het geheel ongeveer 45 minuten zachtjes koken.
Af en toe even doorroeren.
Kook ondertussen de rijst gaar en schep deze door de spinazie en warm alles goed door.
Serveer het warm en met brood.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.