Ricottataartjes

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Een simpel recept om te maken. Dit recept is afhankelijk hoe snel het bladerdeeg ontdooit snel gemaakt. Voor de variatie zou je er eventueel een klein beetje rum in kunnen doen. Deze taartjes kun je als een toetje eten na een maaltijd of gewoon als een gebakje. De taartjes smaken heerlijk.

voor 12 stuks

Ingrediënten:
12 vierkanten bladen bladerdeeg*, ¼ ontdooit – d.w.z. dat net ontdooit is, zodat het gevormd kan worden
250 gram ricotta
1 ei en 2 eidooiers
4-5 eetlepels suiker
dopje vanille-essence
1 theelepel citroenrasp van dr. Oetker
50 gram rozijnen
poedersuiker

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20-25 minuten
Verder nog nodig: metalen muffinvormen, ronde uitsteekvormpjes van (ongeveer) 9 cm
Oven voorverwarmen: 190 graden

Bereiding:
Doe de ricotta in een kom met 1 ei, citroenrasp, eidooiers, suiker en de vanille-essence.
Klop alles glad en roer de rozijnen erdoor.
Steek met een uitsteekvorm van 9 cm 12 rondjes uit de bladerdeeg.
Leg de bladerdeeg in de muffinvormen.
Schep de vulling in de deegbakjes.
Zet ze in een voorverwarmde oven van 190 graden.
Bak ze in 20-25 minuten tot de vulling gerezen en het deeg goudbruin en krokant is.
Laat de taartjes iets afkoelen en haal ze voorzichtig uit de muffinvormen.
Strooi er wat poedersuiker overheen en serveer ze warm.
Bron: aangepast recept

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs. Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

* het betreft hier glutenvrije bladerdeeg

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.