Dit is een vegetarische soep met veel groenten en kikkererwten erin. Ik heb een dag van te voren de kikkererwten laten weken en een dag later een uurtje gekookt. Lekker vers dus. Uiteraard kan je natuurlijk ook een blik kikkererwten nemen. Er zit pesto in deze soep. Ik heb daarvoor zelf de pesto (klik) gemaakt, zodat alles in de soep vers en goed van smaak is. De soep is heerlijk en smaakt iets zoetig.
Een tip: De soep smaakt dubbel zo lekker als je hem een dag van te voren maakt.
voor 6-8 personen
Ingrediënten:
1 venkelknol, in dunne plakjes gesneden
2 courgettes, in dunne plakjes gesneden
1 winterpeen, in dunne plakjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
2 uien, grof gesnipperd
500 gram tomaten, ontvelt en in blokjes gesneden
1-2 knoflooktenen, uitgeperst
400 gram gekookte kikkererwten, vers of uit een blik
1 flinke theelepel tomatenpuree
3 eetlepels olie
2 eetlepels pesto (klik)
1 liter heet water
2 bouillonblokjes
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Voorbereidingstijd kikkererwten: als je gedroogde kikkererwten gebruikt, dan moet je ze een dag van te voren laten weken in water. De volgende dag kook je ze een uur in een pan (schoon) water. Afgieten en laten uitlekken.
Bereidingstijd: 40-45 minuten
Verder nog nodig: soeppan
Bereiding:
Verhit de olie in de soeppan.
Voeg de uien, wortels, knoflook, selderij en venkel toe en bak alles 10 minuten.
Voeg dan de courgette toe en bak nog eens 2 minuten.
Kook ondertussen het water en laat daar de bouillonblokjes in oplossen.
Voeg dan de tomaten, pesto, bouillon en de kikkererwten bij de groenten en breng alles aan de kook.
Draai het vuur lager en dek de pan af.
Laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
Proef de soep en breng het dan op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.
Serveer de soep met wat brood.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl