Review – Koopmans glutenvrije producten

Op 13 juni jl., had ik een mail van het bedrijf ‘2 In Beweging’ ontvangen met de vraag of ik mijn postadres door wilde geven. Dit in verband met de 2 nieuwe glutenvrije producten van Koopmans.
Nou dat was een verrassing en ook nog een leuke verrassing. Enige tijd later werd er een doosje met twee glutenvrije bakproducten bezorgd. In het doosje zat een pak glutenvrij pannenkoekenmeel en een pak zelfrijzend amandelbakmeel glutenvrij en een brief.
pannenkoeken en amandelcaketaart koopmansDe volgende dag hebben we gelijk de pannenkoekenmeel uitgeprobeerd.

Wat voor ingrediënten zitten in Koopmans glutenvrije pannenkoekenmeel:
aardappelzetmeel, maïszetmeel, boekweitmeel, rijstebloem, suiker, rijsmiddelen (E341 (klik) en E340 (klik)) en zout.

Het maken van het beslag was makkelijk:
1 pak pannenkoekenmeel, 800 ml melk (ik heb uiteraard lactosevrije melk gebruikt), 3 eieren, boter of olie om te bakken. Mengen in een schaal met een mixer of garde.

Het beslag is dunner dan wat ik zelf maak. Het bakken van de pannenkoeken ging heel erg goed. Het waren dunne pannenkoeken geworden. Volgens de verpakking kun je circa 12 pannenkoeken maken, maar wij hadden 10 pannenkoeken gemaakt.
Bij de eerste hap had ik zoiets van ‘wow, dit is de smaak van vroeger in de glutentijd’.
Echt lekker!! 😀 We hebben echt met smaak de pannenkoeken opgegeten.

Wij beiden hebben het uiteraard beoordeeld en ons oordeel is: goedgekeurd, goed van smaak. Alle pannenkoeken waren gelukt. De pannenkoeken bleven tijdens het bakken heel. Dit gaan we vaker kopen.

In het weekend had ik eindelijk tijd gevonden om met het pak Koopmans zelfrijzend amandelbakmeel glutenvrij iets te maken.

De ingrediënten van dit pak zijn: 38% amandelmeel, rijstebloem, lupinemeel (allergeen), voedingsvezel (geen idee wat voor soort voedingsvezels) en rijsmiddelen (E450 (klik) en E500 (klik)).

Het maken van de cake heeft iets meer stappen dan bij de pannenkoeken en voor een keer heb ik precies gedaan wat op de verpakking staat. 🙄

Je hebt nodig:
1 pak Koopmans zelfrijzend amandelbakmeel, 200 gram (room)boter of margarine, 200 gram suiker, 5 eieren, cakevorm 30 cm, mixer of garde.
Oventemperatuur: elektrische oven: 160 graden; heteluchtoven: 160 graden en gasoven: stand 2-3.
Voorbereidingstijd: ongeveer 10 minuten en baktijd: ongeveer 60-70 minuten.

Ik heb een amandelcaketaart gemaakt. Dit is eigenlijk gewoon een cake waar ik op de bovenkant blanken amandelen heb gelegd.
In de oven gezet op 160 graden in de heteluchtoven en 60-70 minuten laten bakken. Na de 70 minuten gecontroleerd of de cake gaar was. Nee, dus een kwartier langer in de oven gedaan.
Na deze 15 minuten weer gecontroleerd of de cake gaar was. Nee, weer niet. Opnieuw 15 minuten langer in de oven gedaan en na deze 15 minuten opnieuw gecontroleerd en weer was de cake niet gaar.
Toen de heteluchtoven op 190 graden gezet en de cake 15 minuten extra in de oven gezet. Toen pas kwam hij goed uit de oven. De cakeprikker kwam droog uit de cake.
De volgende dag is de taart aangesneden en geproefd. Wat bleek, de rand was gaar en de bovenkant was gaar, maar het midden van de cake was nat en niet gaar.
Wat een teleurstelling was dat.

Ons oordeel: De smaak was absoluut niet lekker. Ik heb mijn taartpunt niet eens opgegeten en ook weggegooid. Dit kopen wij niet meer.
Sorry Koopmans, maar hier zijn jullie de mist in gegaan (Dit is onze persoonlijke oordeel, smaken verschillen natuurlijk).

De Koopmans Pannenkoeken glutenvrij meel en Zelfrijzend amandelbakmeel glutenvrij zijn te koop bij de volgende supermarkten bij het bakschap (dus niet bij de glutenvrije producten): Albert Heijn, PLUS, en Jumbo. De producten zijn luchtdicht verpakt en daardoor gegarandeerd glutenvrij.
De consumentenadviesprijs voor de glutenvrije pannenkoekmix is € 2,49 per pak en € 3,99 voor een pak zelfrijzend amandelbakmeel.

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Review – Koopmans glutenvrije producten

  1. Een cake gemaakt van het amandelbakmeel. Precies het recept van Koopmans. Was prima gaar na 70 minuten op 160 gr. Heerlijk van smaak en smeuïg! Doet niet onder voor een ‘gewone’ cake zoals ik ze altijd maakte. Ook na een paar dagen (nou ja, 2 want langer overleeft hij niet, te lekker ????) was hij nog heerlijk! Na heel lang uitproberen van allerlei recepten die altijd een teleurstelling waren omdat ze altijd vooral te droog, maar ook qua smaak niet lekker waren, heb ik nu eindelijk een heel goede mix gevonden. Echt geweldig, een aanrader!

  2. Ik heb amandelmeel gebruikt met zelfrijzend bakmeel voor mijn appeltaart, was heerlijk. De zelfde dag nog op.

  3. Ik heb een glutenvrije appeltaart gemaakt met de amandelbakmix en die was echt super lekker!!!
    Het recept kwam van de website van Koopmans.
    2 pakken mix nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.