Review Harina P.A.N. Gekookte witte maismeel

Een tijdje terug kreeg ik een mailtje of ik een glutenvrij product wilde uit proberen. Ik had natuurlijk wel eerst gevraagd of het echt om een glutenvrij product ging en dat was zo.
Dus ja, dat wilde ik wel.

Ik had al eerder geschreven over Harina P.A.N. – gekookte witte maismeel.
Dat was in 2012. Toen reageerde ik met buikklachten op dit meel, dus toen had ik dit meel voor mij als ‘verboden meel’ veroordeeld. Inmiddels is het meel veranderd en is het nu zeker glutenvrij. Het enige allergeen waarvoor gewaarschuwd wordt is dat er sojameel inzit (volgens de site van appie). Wel opletten dat je een pak koopt met het blauwe glutenvrije plaatje erop (misschien dat er nog oude verpakkingen te koop zijn, je weet maar nooit). Deze staat linksboven op de verpakking.

Behalve dat dit product nu glutenvrij is, is september ook een arepas feestmaand. Met andere woorden dan gaan we arepas maken. Nu had ik nog nooit gehoord van arepas, dus mijn interesse was gewekt. Op internet heb ik dan ook gelijk gezocht wat arepas zijn.

Arepas zijn maisbroodjes. Deze worden gemaakt met gekookte witte maismeel en dan komen we ook gelijk bij het merk Harina P.A.N., want dit merk is dus al jaren te koop in supermarkten of bij Chinese supermarkten of toko’s.

Ik heb eergisteren (30-9-2018) twee recepten gemaakt. Eentje met dit meel en een bijgerecht die je samen met de arepas eet.
Venezolaanse Arepas (klik);
Venezolaanse Natas (klik).

Behalve deze twee recepten verwijs ik ook naar mijn tortillarecept (klik) die ik in 2012 had gemaakt met dit meel (toen nog niet glutenvrij). Dit recept kan ik nu ook weer gewoon maken met dit meel, want ik heb met de arepas geen klachten gekregen. Echt fijn.

Nu mijn ervaring met dit meel: Het smaakt prima, het maken van het deeg gaat ook prima en het maken van de arepas ging samen met de timer erg makkelijk.
Het is echt fijn dat dit meel nu wel glutenvrij is en dat je dit merk gewoon in de supermarkt kan kopen tegen een normale prijs.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.