Rabarbertaart

Er zijn van die dagen dat je bijna alles uit je handen laat vallen. Bij mij heeft dat voornamelijk met vermoeidheid te maken. Vandaag heb ik een rabarbertaart gemaakt. De bodem heb ik helaas 2 keer moeten maken. Ik haalde hem uit de oven en deed een hand onder de bakvorm en liet de rand los. Oeps, daar lag hij dus op de grond in honderden piepkleine stukjes. Ik was nog niet gewend dat deze taartvorm een losse bodem heeft. Manlief heeft alles netjes opgezogen met de stofzuiger. Toen ben ik maar weer gezellig opnieuw begonnen met het deeg. Alles bij elkaar heeft het wat langer geduurd dan wat in het recept staat, maar dat is mijn eigen stomme fout. De taart is gelukt en hij ziet er mooi uit. Hij ruikt en smaakt heerlijk. Het is een frisse taart (door de rabarber) en zoet door de vanille-sojavla en suiker. Het deeg is trouwens wel erg kruimelig.

voor 1 taart

Ingrediënten:
pie-deeg
2 glutenvrije beschuiten of 50 gram glutenvrije paneermeel
1 kg rabarber
100 gram suiker
2 eieren
6 eetlepels vanille(soja)vla
mespuntje zout

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: taartvorm

Bereiding:
Maak eerst de pie-deeg en laat hem een uurtje rusten in de koelkast.
Neem de vorm met de deegbodem uit de koelkast.
Prik met een vork hier en daar het deeg in om opbollen tijdens het bakken tegen te gaan.
Zet de vorm in een voorverwarmde oven van 250 graden.
Neem na 10 minuten de vorm uit de oven en zet even apart.
Wrijf de beschuiten fijn en bestrooi de deegbodem met beschuitkruim of met paneermeel.
Snijd de rabarber in stukken van ongeveer 4 cm lengte.
Strooi er suiker over.
Klop de eieren los met de vanille(soja)vla en een mespuntje zout.
Schep dit mengsel over de stukjes rabarber.
Zet de vorm weer in de oven en laat de taart nu op 180 graden 20 minuten bakken.
Laat de taart geheel afkoelen.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.