Rabarbermoes

Dit is rabarbermoes. Dit kan je eten als toetje of als bijgerecht bij aardappelen of gewoon zo. Het is friszurig van smaak.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 kg rabarber
130 gram suiker of meer als je van zoet houdt

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: pan en een schaal

Bereiding:
Maak de rabarber schoon en snijd ze in stukjes van 3-4 cm.
Breng de suiker met een dl water aan de kook en voeg dan de in stukjes gesneden rabarber toe.
Draai het vuur zeer laag en laat de stukjes zo in ongeveer 10 minuten gaar trekken, net tegen de kook aan.
Schep ze voorzichtig uit het vocht en laat dat wat inkoken tot het stroperig wordt.
Giet het dan over de stukjes rabarber.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.