Rabarberijs

Rabarberijs is een friszoete ijs smaak. Het is een iets bewerkelijk recept omdat je eerst de rabarbermoes moet maken en in een keukenmachine de moes heel erg fijn maalt.
Helaas blijven er altijd wel wat harde stukjes of vezels in de moes zitten. Dat is opzicht niet zo erg, maar voor kinderen misschien niet zo fijn.
Ik heb dit ijs met kokosmelk en gezoete gecondenseerde kokosmelk gemaakt. Je proeft dan ook duidelijk de kokossmaak in het ijs.
Heb je geen lactose-intolerantie, gebruik dan gewone melk en gewone gezoete gecondenseerde melk. Maar dan heb je wel een hele andere smaak.
Dit ijs is geschikt voor veganisten en vegetariërs. Het ijs is glutenvrij, lactosevrij, notenvrij, eivrij, graanvrij (zonder het hoorntje dan), maar niet suikervrij. Het ijs smaakt trouwens erg lekker.
rabarberijsvoor 4-6 personen

Ingrediënten:
1 blik kokosmelk van 560 ml
1 blikje gezoete gecondenseerde kokosmelk (klik) (is te koop bij AH)
rabarbermoes (klik)
glutenvrije ijshoorntjes (ik heb ze van LePoole gebruikt)

Voorbereidingstijd: 60 minuten
Bereidingstijd: 2 x 25 minuten
Verder nog nodig: ijsmachine, schaal om alles te mengen

Bereiding:
Maak eerst de rabarbermoes.
Doe de rabarbermoes in een keukenmachine en draai de moes helemaal fijn.
Doe de kokosmelk, de gecondenseerde kokosmelk en rabarbermoes in een schaal en meng alles goed door elkaar.
Zet het een uur in de koelkast om alles goed af te laten koelen.
Zet de ijsmachine aan volgens de gebruiksaanwijzing.
Giet een gedeelte van het afgekoelde mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van.
Verdeel het ijs over de glutenvrije ijshoorntjes of schaaltjes.
Maak het eventueel af met wat slagroom.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.