Rabarbergeleipudding met verse vruchten

Pudding of een dessert hoeft niet altijd ongezond te zijn. Dit is een vegetarisch/veganistisch toetje met verse vruchten en overheerlijke frisse rabarber. In de rabarber is maar weinig suiker gebruikt. Mocht je het toch iets te zuur van smaak vinden, doe dan naar smaak meer suiker in. Verder is de pudding (uiteraard) glutenvrij, maar ook eivrij, lactosevrij en notenvrij. Om de pudding en de vruchten een bodempje te geven (om te voorkomen dat alles van het bordje afglijdt) heb ik op elke gebakbordje 1 eetlepel vanille (soja)vla gebruikt. Afhankelijk hoe groot de puddingvormpjes zijn heb je 4 tot 8 puddinkjes. Het enige zoete wat je bij de pudding proeft is de eetlepel vanille (soja)vla.

voor 4-8 personen

Ingrediënten:
ongeveer 500 gram rabarber, in kleine stukje gesneden
3 eetlepels suiker
1 zakje agar-agar + 2 eetlepels water
150 gram frambozen
150 gram bramen
300 gram blauwe bosbessen
vanille (soja)vla

Voorbereidingstijd: 5-8 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: pan, schaaltje om de agar-agar te mengen, steelpannetje, zeef, schaaltje of potje, puddingvormpjes, gebakbordjes
Rusttijd: 1 dag in de koelkast

Bereiding:
Was de rabarber en snijd ze in kleine stukjes.
Doe een klein beetje water in de pan en doe hierin de rabarberstukjes en voeg de suiker erbij.
Kook de rabarberstukjes tot moes.
Meng de agar-agar met 2 eetlepels water en neem met een eetlepel 1 schep warme rabarbervocht en meng dit door de agar-agar.
Voeg de agar-agar bij de rabarberstukje en laat dit 2 minuten zachtjes meekoken (het moet wel blijven pruttelen).
Na de 2 minuten zet je het vuur uit.
Spoel de puddingvormpjes met koud water en schep hierin de rabarbergelei.
Laat dit afkoelen en zet zodra de rabarbergelei afgekoeld is in de koelkast om het goed koud te laten worden.
Laat het liefst een nacht in de koelkast staan.
Maak voor het serveren blauwe bosbessensap: neem de helft van de blauwe bessen en doe ze in een steelpan met weinig water.
Kook de bessen kapot (eventueel met behulp van een stamper).
Zet na paar minuten het vuur uit en schep alles over in een zeef boven een schaaltje of potje, zodat je een mooie gladde bosbessensap krijgt.
Voor het serveren spoel je de verse vruchten schoon onder de kraan en laat je ze uitlekken.
Neem een gebakbordje en schep er 1 eetlepel vanille (soja)vla op.
Haal voorzichtig de rabarbergelei uit het vormpje en leg het ietsje op de vanille (soja)vla.
Serveer rondom de rabarbergeleipudding verse vruchten.
Schep wat blauwe bosbessensap op de rabarbergeleipudding en over de vruchten.
Serveer het direct.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Rabarbergeleipudding met verse vruchten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.