Rabarbercrumble

Wij hadden zin in rabarber en om het ons makkelijk te maken heb ik een rabarbercrumble gemaakt. Dit is mijn versie. Het kruimeldeeg is iets minder zoet, daarom krijg je met de rabarber een friszoetig gerecht. Hij smaakte dan ook weer erg lekker.
Linksboven op de foto voordat hij de oven in gaat, rechtsboven is hij net uit de oven en op de onderste foto zie je de binnenkant van de rabarbercrumble.
rabarber crumblevoor 4-6 personen

Ingrediënten:
4-5 stengels rabarber om rabarbermoes te maken
50 gram suiker
200 gram glutenvrij volkoren rijstebloem
175 gram koude (room)boter, in blokjes gesneden
150 gram suiker

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25-30 minuten
Verder nog nodig: kookpan voor de rabarbermoes, ovenschaal, beslagkom
Oven voorverwarmen op: 180 graden

Bereiding:
Maak de rabarber schoon en kook ze met de 50 gram suiker tot moes.
Pak een beslagkom en doe hierin de bloem, koude boterblokjes en suiker en kneed het tot een grove kruimelig deeg.
Giet de rabarbermoes in een ovenschaal en schep hierop de kruimeldeeg.
Leg hier en daar wat kleine stukjes boter.
Zet de ovenschaal voor 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Kijk na 25-30 minuten of het deeg goudbruin is, zo ja zet de oven uit en laat de ovenschaal nog 5 minuten staan.
Serveer de rabarbercrumble met vanillesaus of met wat slagroom.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.