Rabarber limonadesiroop

Rabarber limonadesiroop is een friszoete siroop. Heerlijk met koud water of met bubbeltjes water.
Je kunt het ook in de yoghurt gebruiken of als een extra ingrediënt bij het maken van ijs.

Stel dat je nu een moestuintje hebt en je hebt kilo’s rabarber, dan gebruik je bij een kilo rabarber, 400 ml water en 350 gram suiker. Bij elke kilo meer gebruik je het dubbele hiervan.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

voor ongeveer 150-200 ml siroop

Ingrediënten:
586 gram verse rabarber (ik had een bosje van 4 stengels gekocht), in stukjes gesneden
205 gram suiker
235 ml water

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: kookpan, maatbeker, zeef, kaasdoek of grove theedoek

Bereiding:
Maak de rabarber schoon onder de kraan en snijd ze in stukken.
Doe de stukken in de pan met water en kook de rabarber gaar.
Pak een maatbeker en zet hierop een zeef met de kaasdoek en giet de rabarber en het water in de zeef.
Laat het nu uitlekken tot het water weg is.
Pak nu de vierkanten van de zeefdoek en maak een bol en knijp de rabarber verder uit.
Als er geen vocht meer afkomt dan ben je klaar.
Giet nu alles terug in de (schone) pan en breng hem aan de kook.
Zet het vuur lager en laat hem ongeveer 5 minuten inkoken.
Pak een gesteriliseerde fles met dop en giet de siroop in het flesje.
Sluit het flesje af en laat hem afkoelen.
Bewaar de siroop in de koelkast als het afgekoeld is.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.