Dit lijkt net vlaflip, maar het is het niet. Dit is rabarmoes met (soja)vanillevla. De mensen die gewoon lactose kunnen eten, kunnen gewone vanillevla gebruiken. Ik het het gemaakt met sojavanillevla. Het toetje moet goed koud zijn voordat je het gaat eten. Het is friszurig en zoet van smaak. Het smaakt erg lekker.
voor 4 personen
Ingrediënten:
500 gram rabarber;
60 gram suiker;
½ liter (soja) vanillevla.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: pan, 4 glazen
Bereiding:
Maak de rabarber schoon en snijd ze in stukjes van 3-4 cm.
Kook de rabarber in 20 minuten tot moes.
Laat de rabarbermoes afkoelen en schep het dan luchtig door de vanillevla.
Schep de rabarber-fool in de glazen en zet deze voor minstens 4 uur in de koelkast.
Serveer het nagerecht zeer koud
Bron: aangepast recept