Quorn suddergerecht

Dit recept is de vegetarische versie van het recept met kippenvlees (klik).

Het recept is aangepast op paar enkele ingrediënten. Uiteraard is het kippenvlees vervangen door de vegetarische quornblokjes en de oestersaus is ook weggelaten. Voor de rest is het recept bijna precies hetzelfde met kippenvlees of kalkoenvlees.

Dit recept is graanvrij, glutenvrij, eivrij, notenvrij, lactosevrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

voor 4 personen

Ingrediënten:
2 pakken Quornblokjes
1 ui, grof gesneden
3 grote champignons, gehalveerd en in plakje gesneden
kneep tomatenketchup
Scheutje glutenvrije ketjap
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels sambal oelek
25 ml water
versgemalen peper

Voorbereidingstijd: minuten
Bereidingstijd: minuten
Verder nog nodig:

Bereiding:
Begin met de champignons, zodra deze zacht beginnen te worden, voeg je de ui toe en roerbak je dit 5 minuten.
Voeg de tomatenketchup, ketjap, gembersiroop, sambal, water en de versgemalen witte peper toe en meng alles goed doorelkaar.
Voeg dan de quornblokjes toe en roer alles goed door het champignons/uimengsel en zet het vuur of kookplaat lager en laat het 15 minuten langzaam pruttelen.
Na die 15 minuten zijn de groenten precies goed en zijn de quornblokjes ook goed gekruid door de saus.
Serveer het met wat groenten of een salade.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.