Quiche met kerrie en gehakt

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Nu ik paar keer hartige taarten heb gemaakt is het nu tijd voor eentje met vlees en dat is quiche met kerrie en gehakt geworden. Het is een overheerlijk quiche geworden.
Als je dit serveert met wat extra salade, dan heb je een complete gezonde maaltijd. Maar dat hoeft ook niet echt, want er zit tenslotte ook groenten in deze quiche.

Het deeg kan je goed uitrollen, maar overbrengen naar de ovenschaal is een ander verhaal. Het deeg breekt in stukken als je het in de ovenschaal legt. Ik heb de stukken in de ovenschaal gelegd en aangedrukt met mijn vingers zodat je een mooi egaal deeg in de ovenschaal hebt.
Het deeg smaakt wel erg lekker. De vulling is licht pittig, dan kom door de kerriepoeder en zwarte peper.

Dit recept is glutenvrij, notenvrij en lactosevrij als je (dikke) kokosmelk gebruikt.

voor 4-6 personen

Ingrediënten deeg:
250 gram glutenvrije broodmeel (ik heb schar mix b gebruikt)
100 gram koude boter, in blokjes gesneden
1 theelepel zout of naar smaak
1 theelepel appelazijn
100 ml koud water
bloem om het deeg uit te rollen
boter om de ovenschaal in te vetten

Ingrediënten vulling:
450 gram rundergehakt
1½ eetlepel olie
2-3 theelepels kerriepoeder
2 uien, grof gesnipperd
½ rode paprika, in blokjes gesneden
1 kleine prei, in halve ringen gesneden
1 wortel, in plakjes gesneden
2 bleekselderijstengels, in kleine stukjes gesneden
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Ingrediënten bovenlaag:
200 gram room of dikke kokosroom
2 eieren
¼ theelepel kerriepoeder
½ theelepel zoete paprikapoeder

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd deeg: ongeveer 20-30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal, 2 beslagkommen, hapjespan, bord, deegroller
Oven voorverwarmen op: 200 graden (hetelucht)

Bereiding deeg:

Doe alle ingrediënten in de beslagkom en maak/kneed hier een mooie deegbal van.
Het deeg is klaar als je handen schoon zijn.
Strooi wat glutenvrije bloem op het aanrecht en rol het deeg uit, ietsje groter dan de ovenschaal.
Leg het deeg over de ovenschaal en druk het voorzichtig in de ovenschaal.
Zorg dat het deeg de ovenschaal goed bedekt.
Zet de ovenschaal met deeg voor ongeveer 20-30 minuten in de koelkast.

Bereiding vulling:
Verhit wat olie in de hapjespan en roerbak hierin het gehakt bruin.
Voeg de kerriepoeder, zout naar smaak en versgemalen zwarte en roer alles goed doorelkaar.
Schep het gehakt over op een bord en zet het even apart.
Verhit weer wat olie in de hapjespan en roerbak hierin de de groenten voor ongeveer 5 minuten.
Doe het gehakt erbij en meng alles goed doorelkaar en laat het 2 minuten doorstoven.
Maak ondertussen de bovenlaag.

Bereiding bovenlaag:
Giet de room in een beslagkom en voeg hierbij de kerriepoeder en zoete paprikapoeder bij.
Breek de eieren, een voor een en doe deze bij de room.
Roer alles goed doorelkaar en zet het even apart.

Bereiding quiche:
Pak de ovenschaal met deeg uit de koelkast en giet hierin de gehaktvulling met groenten.
Zorg dat alles goed verdeeld is in de ovenschaal.
Giet de bovenlaag erover en zet de ovenschaal voor 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal na 40 minuten de ovenschaal uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen.
Snijd hem in 4-6 stukken en serveer het eventueel met een salade.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs of disolact of de lactasecapsules van Kruidvat. Dit recept en kerutabs/disolact/lactasecapsule Kruidvat zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.