Quiche met champignons en groene asperges (zonder bodem)

Quiche met champignons met groene asperges zonder bodem hebben wij als een lunchgerecht gegeten.
Bij deze quiche heb ik geen bodem gemaakt, eigenlijk omdat ik niet zoveel zin had omdat te maken.
Het is een simpel recept om te maken en het smaakt heerlijk. Voor de rest niets meer te vertellen over dit recept.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs.

voor 4 personen

Ingrediënten:
8 grote kastanjechampignons, in halve plakjes gesneden
1 ui, grof gesnipperd
8 cherry tomaatjes, gehalveerd
3 bosuitjes, in ringen gesneden
½ rode paprika, in blokjes gesneden
250 gram mini groene asperges
50 ml lactosevrije slagroom (ik heb het merk Swiss premium Bio lactosevrije slagroom gebruikt)
1 lactosevrije mozzarella, in stukjes gesneden
1 bouillonblokjes
3 eieren
versgemalen zwarte peper
¼ theelepeltje paprikapoeder
zout naar smaak
olie om te bakken

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 35-40 minuten
Verder nog nodig: ronde ovenschaal van ongeveer 24 cm, 2 schalen, hapjespan of braadpan, kookpan
Oven voorverwarmen op: 200 graden (heteluchtoven)

Bereiding:
Kook de mini groene asperges 5 minuten.
Giet het water weg en laat de asperges uitlekken.
Snijd alle groenten zoals bij de ingrediënten staat beschreven.
Doe wat olie in de hapjespan of braadpan en roerbak de champignons, paprikablokjes, ui en bosuitjes 5 minuten.
Voeg het bouillonblokje erbij en zorg dat deze goed opgenomen wordt.
Voeg de gehalveerde tomaatjes erbij en roer alles goed door elkaar.
Zodra het bouillonblokje is opgenomen zet je het vuur uit en laat je het mengsel iets afkoelen.
Pak een andere schaal en breek hierin de eieren.
Voeg de slagroom erbij en klop alles goed door elkaar.
Voeg er wat paprikapoeder, zout en peper bij.
Voeg de groenten erbij en meng alles goed door elkaar.
Scheur of snijd de mozzarella in stukjes en voeg deze erbij.
Pak de ingevette ovenschaal erbij en giet alles in de ovenschaal.
Verdeel nu de groene asperges over de ovenschaal.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 30 minuten.
Haal na de 30 minuten uit de oven en druk met een vinger in de quiche om te kijken of hij goed gebakken is.
Als je direct in het eiermengsel zit, dan moet de quiche iets langer in de oven staan.
De quiche is klaar als je op de quiche drukt en enigszins tegendruk voelt.
Laat de quiche 8-10 minuten afkoelen.
Snijd de quiche in punten en serveer de quiche eventueel met een salade.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.