Dit is een overheerlijk recept. Het meeste werk bij dit recept heb je aan het uitrollen van het glutenvrije bladerdeeg. Je moet zorgen dat het bladerdeeg niet te veel ontdooit is, dan lukt het uitrollen gegarandeerd niet. Zorg er voor dat het bladerdeeg net iets begint te ontdooien. Mijn graadmeting is dat zodra je het bladerdeeg kan buigen, je het kan bewerken. Mocht het toch niet lukken, werk dan met kleine stukjes en plak ze aan elkaar vast.
voor 4 personen
Ingrediënten:
5 flinke aardappelen
1 rode paprika, blokjes
champignons, plakjes
3 uien, gesnipperd
olie en/of boter
1 ei (eiwit en eigeel scheiden)
rode paprikapoeder
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
peterselie
glutenvrij bladerdeeg
groenten naar eigen keuze (wij hadden sperziebonen genomen)
Voorbereiding:
Bereiding:
Verder nog nodig: koekenpan, kookpan, bord, bakpapier en een bakplaat
Oven voorverwarmen: 200 graden (heteluchtoven)
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Kook ze gaar, puree ze en kruid het met de rode paprikapoeder, zout en peper.
Snipper de uien en bak ze in een koekenpan en leg het even apart op een bord neer.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Bak ze in de koekenpan en leg het apart op een bord.
Maak de paprika schoon en snijd ze in blokjes.
Deze kan je eventueel vooraf bakken in de koekenpan, maar dat is niet nodig als je van knapperige paprika houdt.
Dan doe je ze rauw er in.
Smeer de bakplaat in en leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
Smeer ook het bakpapier in.
Rol het bladerdeeg voorzichtig uit.
Leg eerst de gebakken ui in het midden van het bladerdeeg.
Leg vervolgens alle aardappelpuree op de ui en als laatste leg je de paprikablokjes op de aardappelpuree.
Afmaken met wat peterselie.
Smeer de kanten van het bladerdeeg in met het eiwit en leg de kanten voorzichtig over elkaar heen.
Maak er een rol van (zie de linker foto).
Smeer de bovenkant van de pureerol in met eigeel.
Doe de pureerol in de oven voor 40 minuten.
Kook ondertussen de groenten.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Tip: De pureerol kan ook koud gegeten worden bij groenten en eventueel vlees.