Pure chocolade hazelnotenpasta

Dit recept had ik al heel lang op mijn lijstje staan. Waarom ik het tot nu toe nog niet gemaakt had weet ik niet, maar gelukkig heb ik het dan nu wel gemaakt.
Het was namelijk binnen een half uur klaar. Zo makkelijk is het.

Door de pure chocolade is deze chocolade hazelnotenpasta niet al te zoet, maar het is wel zoet genoeg. Je proeft heel goed de pure chocolade. Echt lekker.

Tips:

  • Als je het zonder de hazelnoten maakt heb je een heerlijke pure chocoladepasta.
  • Neem 10-30 gram extra hazelnoten en hakt ze grof en voeg deze als laatste toe. Zo heb je een variant van de chocolade hazelnotenpasta: chocolade hazelnotenpasta met stukjes.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, eivrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

voor plusminus 2 potjes of schaaltjes met deksel (zie foto) van 400 gram.

Ingrediënten:
300 gram pure chocolade (ik heb pure chocolade van Verkade gebruikt)
1 blikje gecondenseerde kokosmelk van 320 gram (heb je geen lactose-intolerantie, gebruik dan de gewone gecondenseerde melk)
200 gram blanke hazelnoten, fijngemalen tot een notenpasta

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine, glazen schaal, kookpan, mengschaal, potjes of schaaltjes met deksel om de hazelnotenpasta te bewaren

Bereiding:
Breek de chocoladerepen in stukjes en doe deze in een glazen schaal.
Zet deze schaal op een pan met heet en zachtjes pruttelend water.
Smelt de chocolade langzaam, roer af en toe.
Pak een andere schaal en schep de gecondenseerde kokosmelk in de schaal.
Doe de hazelnoten in een keukenmachine en hak de hazelnoten fijn en uiteindelijk tot een notenpasta.
Voeg naar smaak wat zout toe (houd er rekening mee dat de gecondenseerde kokosmelk erg zoet is en dat je daarom iets meer zout kan gebruiken dan normaal).
Voeg de hazelnotenpasta toe bij de gecondenseerde kokosmelk en meng het goed door elkaar.
Voeg als laatste de gesmolten chocolade toe en meng het goed door elkaar tot het een mooie en gladde pasta is geworden.
Schep het over in een grote pot of potjes of schaaltjes met deksel en bewaar het in de koelkast (de chocolade hazelnotenpasta blijft goed smeerbaar als je het in de koelkast bewaard. Is dat niet het geval, zet de pot dan tijdig uit de koelkast.).
Bron: eigen recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.