Pure chocolade fudge

Let op: Dit recept is niet lactosevrij

De laatste paar dagen heb ik paar keer fudge recepten gemaakt. Ik had het op de kookplaat gemaakt en dat was geen succes. Twee keer kon ik de prullenmand er blij mee maken.

Omdat ik wist dat fudge ook in de slowcooker gemaakt kan worden en ik geen zin meer had om het nog een keertje op de kookplaat te maken heb ik het in de slowcooker gemaakt.
Dat was een goed besluit, want het was geslaagd. Ik heb twee verschillende recepten gemaakt. Dit is er een van, wel heb ik paar veranderingen toegepast in het recept.

In dit recept heb ik pure chocolade (Côte d’Or 86%) gebruikt. Dit is dan ook echt een recept voor mensen die van diepe pure chocolade houden. Ben je daar geen fan van, kijk dan bij het recept met melk chocolade.

In dit recept is gecondenseerde melk gebruikt. Helaas geen kokos gecondenseerde melk, dat is niet meer in de winkel te koop. Je kunt het nog wel online kopen bij diverse supermarkten.
De fudge smaakt echt naar pure chocolade. Het smaakte wel lekker, maar wij vonden het te puur smaken. Een tip en variatie: doe er wat noten door en/of rozijnen.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs. Vanwege de gecondenseerde melk is dit recept niet lactosevrij.

voor ongeveer 400 gram

Ingrediënten:
400 gram pure chocolade, in stukjes gebroken
1 blikje gecondenseerde melk
6 eetlepels suiker
1 klontje boter of kokosolie
1 theelepeltje vanille-extract

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd slowcooker high: 30 minuten
Bereidingstijd slowcooker low:: 1 uur
Verder nog nodig: slow cooker, vierkante bakvorm met bakpapier, timer

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de slowcooker en zet hem voor 30 minuten op high.
Gebruik een timer als je de slowcooker niet in kan stellen op 30 minuten.
Na deze 30 minuten zet je de slowcooker op low.
Stel de timer in op 60 minuten.
Zet na deze 60 minuten de slowcooker uit en roer alles goed door elkaar.
Giet de fudge over in een vierkante bakvorm met bakpapier en laat deze afkoelen.
Als de fudge is afgekoeld dan kan je hem een nachtje in de koelkast zetten, zodat de fudge harder wordt.
Haal de fudge de volgende dag uit de bakvorm en verwijder het bakpapier.
Snijd de fudge in kleine blokjes.
Lekker bij een bak koffie of thee.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.