Pudding met bananen en chiazaad

Ik had al eerder pudding met bananen en chiazaad gemaakt maar dan gewoon met lactosevrije melk. Dat vond ik niet echt geslaagd. Op internet zag ik dat men in het algemeen altijd kokosmelk gebruikt bij chiazaad. Daarom heb ik het nu ook maar met kokosmelk gemaakt en ik snap nu ook waarom dat zo is. Het smaakt vele malen beter met kokosmelk dan met gewone lactosevrije melk. Kokosmelk smaakt natuurlijk ook ietsjes zoet, misschien dat dat het is. Dat weten we dan ook weer.

Chiazaad zelf vind ik zozo, niet echt om te gillen. Ik had een zakje gekocht en dat moet ik natuurlijk op maken. Ik denk dat ik het zo blijf maken totdat het op is. Dan koop ik het ook niet meer. Wat wel opvallend is, is dat geweekte chiazaad goed vult. Dat is dan weer een voordeel, je maag is voor een lange tijd vol. Verder krijg je met chiazaad extra vezels binnen en dan is dan weer goed voor de darmen.

Wil je dit ook eten en je bent veganistisch, dan hoef je alleen de lactosevrij melk te vervangen voor de melksoort wat je lekker vindt. De slagroom hoef je er ook niet bij te gebruiken, ik had nog wat slagroom over en heb het daarom gebruikt.
De pudding smaakt goed en is omdat het koel gegeten wordt, ideaal voor warme zomerdagen.
voor 2-4 personen

Ingrediënten:
46 gram chiazaad
100 ml kokosmelk
100 ml lactosevrije melk of sojamelk of notenmelk of gewone melk
1 theelepel kokosbloesemsiroop of een ander soort siroop (wat je lekker vindt)
1 theelepel speculaaskruiden of kaneelpoeder
2 bananen
kokosvlokken (te koop bij reformzaken)
eventueel wat geklopte slagroom (uit de spuitbus)

Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Verder nog nodig: mooie glazen of schaaltjes, beslagkom om te mengen, weegschaal

Bereiding:
Doe de chiazaad, kokosmelk, lactosevrije melk, kokosbloesemsiroop en de kruiden in een schaal en meng alles goed doorelkaar.
Prak één banaan en voeg dit bij het mengsel.
Dek de beslagkom af en zet hem voor minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
Na het uur verdeel je de pudding over 2 of 4 glazen/schaaltjes.
Snijd de tweede banaan in plakjes en verdeel deze over de glazen of schaaltjes.
Spuit er eventueel wat slagroom op de bananenschijfjes en strooi er wat kokosvlokken op.
Wil je het zonder slagroom eten, strooi dan wat kokosvlokken op de bananenschijfjes.
Serveer het direct.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.