Met soep kan je alle kanten op met je fantasie. Dit is ook een eigenbedachte soep.
Preisoep is een overheerlijke vegetarische soep geworden.
Uiteraard kun je hier vlees bij doen, dan zou ik dat bij de eerste stap doen. Denk bijvoorbeeld aan kippen- of kalkoenvlees of soepballetjes. Net waar je zin in hebt.
Deze soep is glutenvrij, graanvrij (als je geen glutenvrije vermicelli in doet), eivrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.
voor 6-8 personen
Ingrediënten:
1 winterwortel, in blokjes gesneden
½ knolselderij, in blokjes gesneden
3 grote tomaten, in stukjes gesneden
6 prei, in halve plakjes gesneden (eerst 4 prei snijden en apart houden en dan de laatste 2 prei snijden en apart houden)
2 liter heet water + 2 groentebouillonblokjes, de bouillonblokjes in het water opgelost
Voor de vermicelli: gebroken glutenvrije spaghetti
Kruiden:
½ theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel zoete paprikapoeder
2½ theelepel gedroogde peterselie
1½ theelepel gedroogde bieslook
½ theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde bonenkruid
zout naar smaak
eventueel wat extra versgemalen zwarte peper
Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Bereidingstijd snelkookpan:
1ste keer: 5 minuten op high en na de 5 minuten, het ventiel open draaien en het snel laten ontladen
2de keer: 3 minuten op high en direct het ventiel open draaien en het snel laten ontladen
Verder nog nodig: hogedrukpan, staafmixer
Bereiding snelkookpan 1ste stap:
Doe de winterwortel en de 4 gesneden prei, knolselderij, tomaten plus het water met de opgeloste bouillonblokjes en alle kruiden in de pan en sluit de deksel af.
Zet de IP of snelkookpan op high en zet hem met de minknop terug op 5 minuten.
Doe de deksel erop en sluit het ventiel af en laat het 5 minuten werken.
Na de 5 minuten zet je het ventiel op snel ontladen (QR).
Open de pan en maal alles fijn met de staafmixer.
Bereiding snelkookpan 2de stap:
Voeg nu de resterende 2 gesneden prei bij de soep en sluit de pan.
Zet de IP uit en zet hem weer aan door op het knopje high te drukken en zet hem op 3 minuten.
Draai de deksel op de pan en sluit het ventiel en laat het 3 minuten werken.
Na de 3 minuten zet je het ventiel op snel ontladen (QR).
Roer de soep goed door en proef de soep (wel oppassen, want de soep is natuurlijk loeiheet).
Smaakt de soep wat flauw, voeg dan wat extra zout en peper toe.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl